Holebi's & transgenders als buren: ja, moslims nee, aldus onderzoekUit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Duitsers HLBT personen aanvaard maar tegelijkertijd geen moslims aanvaard. Het onderzoek werd gedaan door onderzoeksbureau Mafo.

Het onderzoek toonde verder aan dat 85% van de Duitsers het geen probleem zou vinden wanneer hun kind uit de kast zou komen als homo lesbisch of biseksueel. En ruim 70% zegt een wet te zullen steunen die verzekeringskantoren toestaat sekse veranderende operaties terug te betalen voor transgender personen. Ook zou een ruime meerderheid er geen probleem van maken een homo of lesbisch koppel als buur te hebben.

Maar, de meerderheid van de Duitsers aanvaard geen moslims als buren, en bijna 60% zou het niet aanvaarden dat er een moskee in hun woon omgeving komt. Verder vind 70% het een goed idee dat er een verbod zou komen op het dragen van een hijab voor leerkrachten en werknemers in de publieke sector. In vergelijk 16% van de Duitsers ziet liever geen christelijke Kerk in zijn woonomgeving, en 25% zegt hetzelfde over Joodse synagoge en boeddhistische tempels.

Uit cijfers, gepubliceerd door de overheid eerder dit jaar, blijkt dat er ruim 950 aanvallen waren tegen moslims en moskee├źn en dat Islam fobie in stijgende lijn gaat. Langst de andere kant zijn Duitsers steeds meer holebi & transgender vriendelijk. In 2013 werd Duitsland het eerste Europese land met de erkenning van de derde gender. En vorig jaar werd het huwelijk eindelijk opengesteld voor homo's en lesbiennes, waarbij bondskanselier Angela Merkel tegen stemde. Tot slot krijgen homo en lesbische koppels met kinderen weldra gelijke rechten aan hetero koppels met kinderen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 August, 2018 en 1750 keer gelezen.Reageer op dit bericht: