Homo man vecht verbod op bloed geven (met wachttijd) aan voor Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
Een homo man die meermaals werd geweigerd als bloeddonor trekt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat hij zich gediscrimineerd voelt.

Laurent Dreflon, een 48-jarige Fransman probeert al sinds 2004 bloed te geven. Maar hij krijgt telkens te horen dat dit niet kan vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Sinds 2016 is Frankrijk een van de weinige landen waar homo's biseksuele mannen en MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) na een wacht periode van 12 maand geen seks, bloed mogen geven. Voor plasma geldt een wacht periode van vier maand.

Dreflon is samen met tal van Franse activisten van mening dat de wacht periode waarin men twaalf maand geen seks mag hebben discriminatie is. Want zo stelt hij; "Als man die seks heeft met mannen mag ik 12 maand geen seks hebben, terwijl een vrouw die seks heeft met mannen wel gewoon zonder wachttijd van 12 maand bloed mag geven. In veel gevallen zijn sommige homo's meer monogaam dan sommige heteroseksuelen. De wacht periode is dan ook pure discriminatie."

Homo's MSM en biseksuele mannen en bloed geven wereldwijd
- Momenteel zijn er zeven landen die geen voorwaarde stellen. Deze landen zijn:
Argentinië - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay en Zuid-Afrika.
- Andere landen hebben als voorwaarde 12 maand geen seks hebben, deze landen zijn:
Australië - België - Canada - Duitsland - Engeland - Frankrijk - Hong Kong - Ierland - Japan - Nederland - Nieuw Zeeland - Noord Ierland - Schotland - Verenigde Staten - Wales - Zweden en Zwitserland.

- De aanduiding MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) bestaat omdat er ook mannen zijn die zichzelf niet homo of biseksueel noemen maar toch soms @ sporadisch seks hebben met een man.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 June, 2018 en 2156 keer gelezen.Reageer op dit bericht: