Zestiende plaats in de Verenigde Staten met verbod op wordt hetero therapie.Washington is de tiende staat en zestiende plaats in de Verenigde Staten waar vanaf nu een verbod geldt op het houden van conversie therapieën (zogenaamde; wordt hetero therapieën) voor minderjarigen.

Onder de nieuwe wet wordt het voor alle medische en niet medische beoefenaars strafbaar om minderjarigen (min 18 jaar) te onderwerpen aan therapieën waarbij men claimt de homo lesbische of biseksuele geaardheid te kunnen veranderen in de heteroseksuele geaardheid. Ook therapieën waarbij men claimt dat men transgenders gaan veranderen zijn eveneens verboden.

Belangrijk is het feit dat ook religieuzen en raadslieden zonder vergunning eveneens strafbaar zijn. Vooral omdat de eerste groep op het vlak van 'veel' anti holebi & transgender wetten uitzonderingen krijgen, wat betekent dat ze vaak ondanks de afschaffing van een of andere anti holebi en/of transgender wet op basis van hun geloof wettelijk mogen blijven discrimineren. In het geval van de conversie therapie gaat deze uitzondering niet op.

Amerikaanse staten en steden waar conversie therapie voor minderjarigen al verboden is zijn:
Californié - Cincinnati - Connecticut - Columbia District - Florida - Illinois - Miami Beach - New Jersey - New Mexico - Nevada - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont en nu dus ook Washington.
De enige landen met een verbod op de therapieën voor minderjarigen zijn: Malta, Zwitserland en Taiwan. En tot slot ook nog in twee Canadese provincies en in de Australische staat Victoria.
In alle andere landen zijn de therapieën niet verboden, er zijn ook gevallen bekend, waarbij men conversie therapie aanbiedt of aanbood vanuit Nederland en in ons eigen Belgen landje. Kortom de therapieën komen, helaas wereldwijd voor. In de afgelopen jaren kwamen er al tal van schrijnende verhalen van jongeren die werden gedwongen conversie therapie te ondergaan in de holebi info media.

LEES OOK
EUROPESE LIDSTATEN WORDEN AANGEZET WORDT HETERO THERAPIE TE VERBIEDEN - Maart 2018
OPNIEUW AMERIKAANSE STAAT MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE - Februari 2018
VERBORGEN VIDEO ELECTROSHOCK THERAPIE OM HOMOSEKSUALITEIT TE GENEZEN IN CHINA - - 2015
ELECTROSHOCKS EN SEKSUEEL MISBRUIK OM HOMO TIENER TE GENEZEN IN AUSTRALIE - - 2015
WORDT HETERO KAMP VEROORDEELD NA LATEN STERVEN HOMO TIENERS DOOR HONGERDOOD - - 2015

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 March, 2018 en 2240 keer gelezen.Reageer op dit bericht: