Homokoppel uit Brugge werd op oudjaar uit café gezet wegens omhelzing.Brugge: Een gehuwd homokoppel uit Brugge ondervond op oudejaar dat de antidiscriminatiewet wel een feit is maar geen garantie. Het koppel werd uit een café gezet op oudejaarsavond.

Herman en zijn echtgenoot gingen naar café Rozenhoedkaai in 't Pandreitje, daarbij legde zijn partner ontspannen zijn arm rond Herman. De uitbater die het koppel in het oog hield, verzocht op een bepaald moment geen enkele vorm van affectie te betuigen.

Ontredderd vroeg het koppel of hij zijn vraag kon specificeren. De eigenaar zei toen op onvriendelijke toon: "Dat hij zijn arm over uw schouder haalt, want er zijn kinderen aanwezig in de zaak".

Het koppel is beledigend opgestaan en wees de eigenaar op het feit dat het homo-huwelijk al drie jaar erkend is. Of het koppel een klacht zal neerleggen op grond van homofobisch geweld of discriminatie is nog onduidelijk. Het koppel klopte wel aan bij de Brugse holebi-jongerengroep Jong en Hib, om de zaak op te volgen.

Het verhaal is een typisch voorbeeld van het feit dat nog steeds niet elke uitgaansgelegenheid open staat voor holebi's. Ook het leven in een hetero normale wereld, waarin vormen van affectie uitsluitend toegestaan is tussen blanken mannen en vrouwen, schouderklopjes, wangkussen en omhelzingen tussen mensen, zoals in vele Zuiderse landen wel gebeurt, is bij ons niet ingeburgerd en krijgt vaak een negatieve opmerking als zijn de dat je homoseksueel bent.

Meer nieuws klik Home.

07.01.07
Bron: Jong en hib.

Dit bericht is gepost op 07 January, 2007 en 2677 keer gelezen.Reageer op dit bericht: