Oudste Katholieke Amerikaanse universiteit omhelst holebi's & transgenders.De oudste Katholieke universiteit van Amerika staat de studenten Huisvesting toe aan holebi's en transgenders. De studenten van de universiteit beschouwen de maatregel als een grote ongekende prestatie voor een Katholieke universiteit.

Georgetown University uit Washington D.C, kondigde eind vorige week aan dat het ook plaats maakt voor huisvesting voor holebi & transgender studenten, waar ze bovendien veilig zijn. De nieuwe locaties worden Crossroads Gender & Sexuality genaamd. Een woordvoerder van de universiteit zegt: Het is bedoeld om te dienen als een gemeenschapsruimte voor gesprekken over "inclusiviteitsproblemen", met betrekking tot geslacht en seksuele geaardheid. Dit betekent dat studenten nu een unieke residentiële ruimte hebben die is toegewijd aan zichzelf en anderen, om zichzelf te onderzoeken en begrijpen in relatie tot gender en seksualiteit.

De universiteit volgt de Jezuïeten waarden. Georgetown University werd dan ook in 1789 opgericht door jezuïeten, lid van de Society of Jezus, een geleerde religieuze congregatie van de katholieke kerk. Een studenten woordvoerder van de universiteit zegt: "Onze katholieke waarden volgen de waarden van de jezuïeten, die ons oproepen tot respect, mededogen en aanvaarding van homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders. Het is in overeenstemming met onze katholieke en jezuïeten waarden om een taal perspectief en een gevoel van inclusie te bieden."

De directie zegt: "Dit is een belangrijke en ongekende prestatie voor een Katholieke universiteit. Het toont dat een diepzinnige religie niet wil zeggen dat sommige mensen uitgesloten zijn. We geven jonge mensen de kans zichzelf te ontdekken, te zijn wie ze zijn, we bieden hen een warme thuis, ongeacht gender en geaardheid. Kom zoals je bent, wees wie je bent, we houden van je en we zorgen er voor dat iedereen zich goed voelt bij ons."
LEES OOK
CHRISTELIJKE UNIVERSITEIT WIL GEEN 3 MILJOEN OM HOLEBI & TRANS STUDENTEN TE WEIGEREN - 2017
200 JAAR OUDE KERK STAAT HOMO EN LESBISCHE HUWELIJKEN TOE - 2017
UNIEK AFRO - AMERIKAANSE VROUWEN UNIVERSITEIT VERWELKOMT OOK TRANSGENDERS - 2017


holebi info eigen berichtgeving - 2018

Dit bericht is gepost op 15 January, 2018 en 2199 keer gelezen.Reageer op dit bericht: