Man geweigerd huis te huren omdat hij homo is.Charleroi: Een jonge homo heeft klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, omdat hij geweigerd werd een appartementje te huren omwille van zijn seksuele geaardheid.

De man wilde een appartement huren en tekende het huurcontract en betaalde drie maand waarborg, kort daarop kwam de huisbaas te weten dat de man homo is, en toen hij de jongeman op belde om te vragen of dit klopte, en de toekomstige huurder dit bevestigde, zei de huisbaas dat er geen sprake meer kon zijn van een verhuring.

De jongeman was hierdoor enorm aangedaan, en diende dan ook klacht in bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Die de zaak nu gaat onderzoeken en kijken welke stappen er kunnen genomen worden.

Volgens de wet mag een verhuurder niet discrimineren bij het verhuren van een woonst, de wet verbiedt discriminatie op basis van huidskleur, leeftijd, seksuele oriƫntatie, geslacht, handicap enz...

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding overweegt dan ook juridische stappen. Het verhaal kreeg nog een staartje. De vrouw van de huisbaas is tandarts, en had de jongeman als patiƫnt, bij zijn volgende bezoek werd hij uitgescholden en duidelijk gemaakt dat hij niet meer welkom was omdat hij homo is.

De jongen diende hierop een klacht in bij de politie die een proces verbaal heeft opgemaakt.

06.01.07
Bron: Het Laatste Nieuws.be

Dit bericht is gepost op 06 January, 2007 en 2214 keer gelezen.Reageer op dit bericht: