Britse overheid wil wordt hetero therapie niet verbieden.


De Britse overheid heeft haar standpunt over conversie therapie (zgn wordt hetero therapie) laten weten. Ze veroordeelt de therapie maar weigert ze wettelijk te verbieden.

Met de uitspraak zegt de Britse overheid eigenlijk dat homo's lesbiennes en biseksuelen kunnen worden genezen. Want aanbieders van conversie therapie claimen dat ze van holebi's met behulp van allerlei dubieuze therapieën kunnen veranderen in heteroseksuelen.

De uitspraak van de overheid kwam er nadat 11.000 Britten onder leiding van journalist Josh Parry een petitie bij de overheid in dienden, met de vraag om conversie therapie bij wet te verbieden. Momenteel is de therapie enkel door de NHS (National Health Service) verboden maar dit heeft geen wettelijke basis. Volgens de Britse overheid is het strafbaar maken van conversie therapie geen goede strijdt om de therapie tegen te gaan. En stelde verder:

"De regering erkent ten volle het belang van deze kwestie en de nadelen voor homo's lesbiennes en biseksuelen. Er is geen bewijs dat dit soort behandelingen heilzaam zijn, en het kan inderdaad aanzienlijke schade aan sommige patiënten toebrengen. Doch de regering gaat niet over tot het strafbaar maken van het aanbieden van deze therapieën, omdat het de taak van professionals die werkzaam zijn bij de NHS (National Health Service) om er voor te zorgen dat behandeling en zorg, inclusief therapie, aan elke patiënt wordt aangeboden zonder enige vorm van discriminatie. De regering kiest er voor om gebruik te maken van training en het vergroten van het bewustzijn om het doel te bereiken conversie therapie de wereld uit te helpen".

Extra info: Conversie therapieën komen wereldwijd voor. Malta is het enige land ter wereld met een wettelijk verbod op de therapie. In de VS zijn er ondertussen 14 staten en steden met een verbod op de therapie voor minderjarigen. De therapieën zijn al sedert vele jaren veroordeeld door o.a de Wereldgezondheidsorganisatie en tal van wereldwijde organisaties van psychiaters, psychologen, artsen en anderen. Het is bovendien aan de hand van getuigenissen gebleken dat de therapieën zowel geestelijk als lichamelijk schadelijk zijn, vaak met zelfmoord pogingen en daden tot gevolg. De therapieën worden vaak ook aangeboden aan transgenders. De meeste "patiënten" worden gedwongen de therapie te ondergaan, sommigen besluiten ze zelf aan te gaan. Tot slot: Het zal niet verbazen dat 'veel' therapieën worden aangeboden door religieuzen, maar het verbaast wel dat Britse religieuzen de therapieën vierkant afkeuren en de overheid hierin niet volgt.
LEES OOK
BRITSE RELIGIEUZE THERAPEUTEN VEROORDELEN WORDT HETERO THERAPIE
BRITSE KERK VIERKANT TEGEN WORDT HETERO THERAPIE
BRITSE EERSTE MINISTER THERESA MAY STELT HOLEBI'S & TRANSGENDERS GERUST
14de AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 December, 2017 en 1962 keer gelezen.Reageer op dit bericht: