Lesbisch koppel wint rechtszaak in Hong Kong.Een Britse lesbienne heeft een rechtszaak gewonnen in Hong Kong. Ze werd eerder gedwongen om elke zes maanden het land en haar vrouw te verlaten omdat de overheid van Hong Kong haar huwelijk niet erkende. Indien ze hetero was geweest had ze haar echtgenoot via een echtgenoten visa gewoon bij haar kunnen hebben, maar de immigratie dienst van Hong Kong weigerde een via omdat de vrouw gehuwd is met een vrouw en Hong Kong geen homohuwelijk heeft.

De dames staan enkel bekend onder de afkortingen SS en QT. Omdat SS uit het Verenigd Koninkrijk komt en daar trouwde met haar vriendin uit Hong Kong, kreeg ze geen echtgenoten visa. Daarop stapte het koppel naar de rechtbank, de zaak sleepte twee jaar aan. Maar zopas oordeelde het Hof van Beroep in Hong Kong dat de dames dezelfde rechten krijgen als hetero koppels. De drie rechters oordeelden dat immigratie had gefaald inzake gelijke rechten en had gediscrimineerd op basis van seksuele geaardheid. De uitspraak is ondanks het feit dat Hong Kong geen homohuwelijk heeft historisch.

Hong Kong heeft nog een lange weg te gaan wat betreft gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar men is onder andere met deze uitspraak op de goede wet. Midden deze maand kon je bij holebi info al lezen dat Hong Kong het 25ste land ter wereld werd waar homo's, biseksuele mannen en MSM onder voorwaarden bloed mogen geven. Homoseksualiteit is sinds 1991 legaal in Hong Kong. Op het vlak van gelijke rechten is er enkel een anti discriminatiewet op het werk en goederen en diensten bij de overheid, waarbij bedrijven zelf mogen kiezen of ze die al dan niet de wet opvolgen. En transgenders kunnen sinds enkele jaren legaal hun gender laten aanpassen.

LEES OOK
HONG KONG 25ste LAND DAT BLOED GEEF VERBOD HOMO BI EN MSM OPHEFT (2017)
PINK DOT (HETERO HOLEBI SUPPORT) FESTIVAL GROOT SUCCES IN HONG KONG (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 September, 2017 en 1991 keer gelezen.Reageer op dit bericht: