Tweede holebi & trans overwinning in eerder homofobisch Indonesie.Vorige week kon je bij holebi info lezen dat er in Indonesië een mini holebi & trans gelijke rechten strijd was gewonnen. Vandaag blijkt er nog meer nieuws vanuit het overwegend homofobische land. Homoseksualiteit is niet strafbaar in Indonesië, maar sinds enkele jaren is homoseksualiteit wel strafbaar in de provincies Aceh en Zuid Sumatra omdat daar islamitische wetten gelden.

De Indonesische overheid liet weten dat ze enkele van de 75 aanbevelingen tot de verbetering van mensenrechten door de Verenigde Naties toch zal aanvaarden. In juli kon je bij holebi info nog lezen dat de overheid al deze aanbevelingen weigerde. Goed nieuws is ook dat ze 2 aanbevelingen tot de verbetering van de mensenrechten van holebi's en transgenders aanvaarden.

De overheid kondigde donderdag aan dat ze twee aanbevelingen om verdere stappen te ondernemen, om de veiligheid van mensenrechtenactivisten, inclusief holebi en transgender activisten zullen opvolgen. En daarnaast wil men ook een poging doen om de vrijheid van meningsuiting, associatie en assemblage rechten uit te voeren en voorrang geven aan gelijkheid en nondiscriminatie, inclusief voor holebi's en transgenders. Plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger van Indonesië bij het Bureau van de Verenigde Naties in Genève, Robert Tene zei dat de grondwet de bescherming van alle Indonesiërs tegen discriminatie en geweld garandeert, maar dat holebi's en transgenders een controversiële en polariserende kwestie blijven. Of holebi & trans vervolgingen en straffen (zweepslagen e.a) hiermee zullen ophouden is afwachten geblazen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 September, 2017 en 1976 keer gelezen.Reageer op dit bericht: