Erkenning buitenlandse homo & lesbische huwelijken in Zuid Australie.
Ondanks het feit dat er geen huwelijksgelijkheid is voor homo's en lesbiennes in Australië, ging er dinsdag in de deelstaat Zuid-Australië een wet van kracht die er voor zorgt dat homo en lesbische huwelijken die buiten Australië afgesloten zijn erkend worden. Ook ging er een anti discriminatiewet van kracht die discriminatie van intersekse mensen verbiedt. De wet geldt niet voor het Noorderlijke Australische gebied en is ook niet geldig in West-Australië.

De wet kwam er nadat in 2015 de Brit David Bulmer-Rizzi overleed op zijn huwelijksreis in Zuid-Australië. Zijn echtgenoot, Marco Bulmer-Ruzzi, werd niet erkend als Davids echtgenoot wat voor schrijnende situaties zorgde, zoals het feit dat op de overlijdensakte werd vermeld dat David nooit gehuwd was, en waarbij het regelen van de begrafenis niet door Marco kon gebeuren.

Na lange tijd paste de Britse overheid zijn beleid aan zodat een overleden partner van een homo of lesbisch koppel toch op de overlijdensakte kan komen. En nu 18 maand later paste Zuid-Australië zijn wet aan. De nieuwe wet van Zuid-Australië zal ook alle in het buitenland afgesloten homo en lesbische huwelijken erkennen, en zal op termijn zorgen voor meer wettelijke zekerheid.

Al vele jaren tracht men het homohuwelijk te legaliseren in Australië. Maar de politici blijven ondanks vele beloftes falen huwelijksgelijkheid te realiseren. En dit ondanks het feit dat ruim 80% van de Australiërs voorstander is van het homohuwelijk. De afgelopen jaren werden er dan ook heel wat campagnes gevoerd door zowel bedrijven als hetero organisaties.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 August, 2017 en 2149 keer gelezen.Reageer op dit bericht: