Animatie (kinder) kortfilm toont homo liefde in 4 minuten + video.In de korte vier minuten durende animatiefilm 'A Heartbeat' zien we Sherwin, een tiener wiens hart letterlijk uit zijn borst springt bij het zien van zijn klasgenootje Jonathan. De kortfilm werd maandag op Youtube geplaatst en werd op een dag tijd al bijna twee miljoen keer bekeken. De film werd gemaakt aan het Ringling College of Art in Florida en kon maar gerealiseerd worden dankzij de steun van honderden mensen die samen meer dan 14.000 dollar inzamelden via crowdfunding voor het project.

Makers David Beth en Bravo Esteban maakten een geweldige animatiefilm over twee jonge tieners die verliefd worden op elkaar. In de kortfilm tonen ze hoe Sherwin zijn hart moet blijven achtervolgen voor het zijn gevoelens voor Jonathan onthuld. Toen we eerst aan deze film zijn beginnen werken, wisten we dat we niet wilden dat hij prekerig zou zijn, vertelden David en Bravo aan Huffington Post. Er zit zelfs geen dialoog in, dus de personages spreken nooit om het publiek van eender wat te overtuigen.

De kortfilm die slechts vier minuten duurt weekt veel positieve reacties los bij de kijkers. We wilden het publiek gewoon tonen hoe opgroeien voor ons was, via een verhaal over een lieve, roodharige jongen die net zo verward en bang is van zijn gevoelens als wij toen, aldus David en Bravo. Hopelijk vindt het weerklank bij zij die zich in hem herkennen, en voor zij die dat niet doen hopen we dat ze begrip krijgen voor mensen die door een dergelijke ervaring gaan. Bekijk hieronder de animatiefilm.

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 02 August, 2017 en 3300 keer gelezen.Reageer op dit bericht: