14de Amerikaanse plaats met verbod op wordt hetero therapie.


De Amerikaanse staat Nevada is de 14de Amerikaanse plaats waar vanaf nu de zogenaamde conversie therapieën voor minderjarigen verboden is. Bij deze therapie claimt men homo's, lesbiennes en biseksuelen te kunnen "veranderen" in heteroseksuelen, en claimt eveneens transgender personen te kunnen "veranderen" @ "genezen".

Nevada volgt hiermee: Californié - Cincinnati - Connecticut - disctrict Columbia - Florida - Illinois - Miami Beach - New Jersey - New Mexico - New York - Ohio - Oregon - Vermont en Washington DC. De wet die de conversie therapieën verboden maakt is zopas ondertekend door gouverneur Brian Sandoval. De wet verbiedt alle therapeuten dokters en anderen minderjarigen te "behandelen" voor hun seksuele geaardheid of gender identiteit. Politici van Nevada zeggen dat de wet een goede zaak is ter bescherming van holebi en transgender jongeren, die vaker het slachtoffer zijn van pesterijen, en eveneens vaker last hebben van depressies of zelfmoord gedachten. Ook lokale holebi en transgender organisaties zijn erg blij met de wet.

Eerder kwamen er, in de afgelopen jaren, bij holebi info al tal van verhalen aanbod waaruit bleek dat holebi's en transgenders mishandeld worden tijdens zogenaamde conversie therapieën. In China ontdekte men dit via verborgen camera waaruit bleek dat jongeren behandeld werden met elektroshocks om ze hetero te maken. In Australië werden homo jongens seksueel misbruikt tijdens conversie therapieën, in Zuid-Afrika werden jongeren door een Amerikaanse organisatie uitgehongerd tot de dood er op volgde. Maar ook in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en elders ter wereld komen conversie therapieën voor. Tot op heden is het niet bekend of ze ook voorkomen in ons landje. Feit blijft wel dat er anno 2017 slechts een land in de hele wereld is die conversie therapieën bij wet verbied en dat is Malta. Tot slot zal het velen niet verbazen dat de meeste therapieën worden gegeven vanuit religieuze instanties, kerken en organisaties. Daarnaast zijn er ook holebi's die zichzelf ex-gay noemen en mee de conversie therapieën promoten, deze zogenaamde ex-gay's behoren voornamelijk tot religieuze groeperingen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 May, 2017 en 2372 keer gelezen.Reageer op dit bericht: