Weer Amerikaanse staat die wordt hetero therapie verboden maakt.De Amerikaanse staat Connecticut sluit zich aan bij een reeks van staten en steden die een wettelijk verbod instelden op het geven van therapieën die claimen homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders te kunnen genezen. De therapieën zijn wel enkel verboden voor minderjarigen.

Connecticut volgt hiermee: Californié, Cincinnati, disctrict Columbia, Florida, Illinois, Miami Beach, New Jersey, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Vermont en Washington DC, die eerder de zogenaamde wordt hetero therapie of conversie therapie voor minderjarigen al wettelijk verbood. Daarnaast is ondanks het feit dat de therapieën wereldwijd voorkomen Malta het enige land waar de therapieën verboden zijn.

Gouverneur Daniel P Malloy van Connecticut ondertekende de wet waarbij therapeuten, dokters, gezondheidswerkers en anderen wordt verboden nog langer conversie therapie aan te bieden aan minderjarigen. En dit op basis van het feit dat al eerder meermaals wereldwijd is aangetoond dat de therapieën levensgevaarlijk zijn. In de VS is er vooral protest tegen de wetten omdat voornamelijk religieuzen beweren dat het verbod op het geven van de therapie ingaat tegen het recht op religieuze vrijheid. Ook Amerikaans vice-president Mike Pence is een voorstander tot het behoudt van de conversie therapieën. Of president Trump ook een voorstander is, is niet bekend.

LEES OOK
TRUMP TEKENDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER WETholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 May, 2017 en 2190 keer gelezen.Reageer op dit bericht: