Spaans aangevallen homo koppel kreeg steun van het hele dorp.Een homo koppel uit Cataloniƫ, Spanje, werd recent slachtoffer van een aanval door zes mannen. Een dag na de feiten leerden de mannen dat er meer mensen zijn die geen problemen hebben met homo's dan mensen die wel problemen hebben met homo's.

Andy en Jorge werden toen ze uit een Spaanse dansclub kwamen aangesproken door een man, die had gezien dat de twee elkaar een zoen gaven. De man zei dat hij het gedrag van het koppel afschuwelijk en aanstootgevend vond. Toen de mannen niet onder de indruk leken en elkaar weer een zoen gaven, begon de man te roepen en tieren en enkele seconden later stonden er plots tientallen jonge mannen rond het homo koppel. Er ontstond een hevige discussie die snel uit de hand liep, waarbij Andy en Jorge door een zes tal mannen in elkaar werden geslagen.

Andy en Jorge deelden hun ervaring op sociale media en ook de lokale krant publiceerde de feiten. Wat toen volgde hadden ze nooit verwacht. Eerst kregen ze support van de Spaanse dansclub die liet weten een zero tolerantie beleid te voeren tegen holebi & transfobie in de club. Wat later kwamen honderden mensen op straat, het ging daarbij om zowel buurtbewoners als tal van andere mensen uit de lokale bevolking, en enkele holebi's die zwaaiden met regenboogvlaggen, van het dorpje dorpje Berga, een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio CataloniƩ, waar de feiten zich afspeelden. De buurtbewoners eisten strengere straffen tegen holebi en transfobie.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 March, 2017 en 2515 keer gelezen.Reageer op dit bericht: