8-jarige uit Scouts groep gezet na klachten van ouders over genderidentiteit.


De 8-jarige Joe Maldonado uit New Jersey was een maand lang lid van de Scouts. Hij had er vele vrienden en alles ging zoals het hoort. Maar plots kreeg hij te horen dat hij niet langer welkom is.

Het was van in het begin geen geheim dat Joe een transgender jongen is. Alle jongens van zijn scouts leeftijdsgroep van de Cub Scouts Pack 87 uit New Jersey, aanvaarden hem en beschouwde hem gewoon als een van de jongens. Maar op een bepaald moment kreeg de Scouts leiding van twee ouders klachten. De ouders eisten dat Joe uit de groep werd gezet wat in overleg met de hoofdleiding van de Boy Scouts of America ook gebeurde.

De moeder van Joe begrijpt het niet. Zegt dat haar zoon aanvaard werd door de jongens en de leiding. Naar eigen zeggen is haar hart gebroken wanneer ze kijkt naar haar kind, dat elke dag huilt omdat hij niet meer naar de Scouts mag, omdat hij niet meer bij zijn vriendjes kan zijn. Maar Joe's moeder is vooral ontzettend boos over dit onrecht dat haar zoontje wordt aangedaan.

De Boy Scouts of America lagen eerder enkele jaren onder vuur omdat ze kinderen en leiders uit de groep zette wanneer bleek dat ze homo of lesbisch zijn. Jarenlang werden er regelmatig jonge kinderen en tieners uit de lokale groepen gezet. Ook openlijke holebi leiders en zelfs vrijwilligers zoals kookouders waren niet welkom. Na jarenlange protesten besloot men in 2013 het verbod op openlijke holebi leden op te heffen. Het verbod op openlijke 18+ leden en leiders werd opgeheven in 2015.

Maar ondertussen is het nog steeds niet duidelijk welk standpunt de Boy Scouts of America innemen tegenover transgenders. De meerderheid van de lokale groepen zou er geen problemen mee hebben maar gaat wel overstag tot het uitsluiten indien er klachten komen van ouders. Boy Scouts of America communicatie verantwoordelijke Effie Delimarkos dringt zelf aan tot meer duidelijkheid, en hoopt vooral dat transgender kinderen en leiders, net als holebi kinderen en leiders weldra ook gewoon overal welkom zijn bij de Scouts, en vooral ook dat ze niet uit de groepen kunnen worden gezet.
LEES OOK
8-JARIG TRANS MEISJE VERANTWOORDELIJK VOOR AANPASSING WET
UNIEK NATIONAL GEOGRAPHIC ZINE ZET 8-JARIG TRANSGENDER MEISJE OP DE COVER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 December, 2016 en 1949 keer gelezen.Reageer op dit bericht: