8-jarig trans meisje verantwoordelijk voor aanpassing wet + video.In april van dit jaar werd in Malta de meest vooruitstrevende pro transgender wet ter wereld aangenomen. En dit allemaal mede door een meisje van 8 jaar. De getuigenis van Willa Nayor, een transgender meisje van 8 overtuigde wetgevers in Malta om de wet aan te passen. Sinds april van dit jaar is er de Gender Identity, Gender Expression and Sex Characteristics Act. De wet werd zelfs opgedragen aan Willa nadat ze werd goedgekeurd.

Aan ABC Malta vertelde Willa dat ze zich nog herinnert toen ze op een dag roze glitter schoentjes in de winkel zag die ze graag wilde. Haar vader zei dat dit niet goed was omdat ze een jongen is. Willa was dagen lang verdrietig omdat ze de roze glitter schoentjes niet kreeg.

Moeder vertelde aan ABC Malta: "Ik dacht dat ik een jongen groot bracht, ik kleedde hem als jongen, maar nadien, toen ik leerde dat Willa een meisje is, voelde ik mij verdrietig omdat ik haar eerder niet had begrepen. Willa was lang ongelukkig, voelde zich niet goed op school, want daar moest ze jongens kleding dragen, thuis mocht ze af en toe meisjes kleding dragen. Dokters vertelden in het begin dat Willa last heeft van selectieve domheid. Ondertussen weten we beter. Maar toch heeft het een hele tijd geduurd voor we beseften dat Willa transgender is." De vader van Willa zei in het interview dat het een soort van rouwproces is waar je als ouder door moet, wanneer je beseft en aanvaard dat je kind transgender is.

Na enkele jaren mocht Willa thuis elke dag meisjes kleding dragen, maar op school mocht dat niet. Willa zelf vond dat ze samen met haar ouders met ministers moest praten om de wet te laten aanpassen, zodat ze naar school kon als meisje. De ouders ontmoete nadien werkelijk de minister die de hoofd verantwoordelijke is van het aanpassen van de wet. Het begon er mee dat Willa als meisje naar school mocht gaan. Een grote stap vooruit, en niet alleen voor Willa, want er waren nog kinderen in Malta zoals Willa, die eerder elke dag alleen thuis zichzelf konden zijn. Willa voerde lange tijd campagne om mensen duidelijk te maken wat transgender zijn is. Het positieve effect op haar campagne zorgde er voor dat de overheid van Malta de wet aanpaste waardoor het land nu de meest vooruitstrevende transgender wet ter wereld heeft. Bekijk hieronder een video waarin Willa over zichzelf en de wet vertelt. Onder de video een link naar een nieuws bericht waarin je meer te weten kan komen over de wet.


LEES OOK
MALTA HEEFT MEEST VOORUITSTREVENDE TRANSGENDER & INTERSEKSUELEN WET
UNIEK NATIONAL GEOGRAPHIC ZINE ZET 8-JARIG TRANS MEISJE OP DE COVER
2 VIDEO'S TROTSE VADERS & MOEDERS VAN TRANSGENDER KINDEREN AAN HET WOORD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 December, 2016 en 2954 keer gelezen.Reageer op dit bericht: