Wenen viert 20 jaar holebi Weense wals.Wenen viert weldra zijn 20ste editie van het Ragenbogen Ball (Rainbow Ball), een van Oostenrijks grootste klassieke Weense dansbals voor holebi's en transgenders. Het feest trekt jaarlijks ook veel homo en lesbische koppels afkomstig vanuit heel Europa.

Het Ragenbogen Ball is een uniek Europees evenement. Daarnaast is het eveneens uniek omdat het op veel plaatsen wereldwijd, het nog steeds niet is toegestaan of vanzelfsprekend is, voor homo en lesbische koppels om samen te dansen, en al helemaal niet een Weense wals, een parendans in een tamelijk snelle driekwartsmaat. Maar in Wenen kan het al heel lang wel, sterker nog, op 28 januari 2017 viert men de 20ste editie van het Ragenbogen Ball in het Parkhotel Schonbrunn.

Het evenement staat dit jaar in het teken van, hoe kan het ook anders, Conchita Wurst en haar slogan: 'We Are Unstoppable'. Het Ragenbogen Ball is bovendien ook een fondsen inzamelingsactie voor HOSI Wien (Homosexual Initiative Vienna), de grootste Oostenrijkse holebi organisatie. De homo en lesbische koppels die komen dansen op het bal kleden zich in de traditionele outfits voor Weense wals dansers, de zaal is natuurlijk getooid in de Regenboogkleuren.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 December, 2016 en 2356 keer gelezen.