Belg transvrouw had interview met Chinese Tv + video.Begin deze maand kon je bij holebi info lezen dat ons landje een nieuwe transgender wet heeft die in 2018 van kracht zal gaan. Het nieuws haalde ook volop de buitenlandse pers en reikte zelfs tot in China.

De Engelstalige zender van de Chinese Tv kanaal CCTV interviewde de Belgische transvrouw Marleen Hufkens, 49, en werkzaam voor de stad Antwerpen. In het interview vertelt Marleen, die sinds 2005 als vrouw leeft, dat ze geen plannen heeft voor een geslachtsveranderende operatie, maar daardoor kon ze haar gender niet officieel laten aanpassen op legale documenten, waardoor er bijvoorbeeld op haar paspoort nog steeds staat dat ze een man is.

Want onder de huidige Belgische wet moeten transgenders eerst een geslachtsoperatie ondergaan voor men de gender legaal kan aanpassen. Maar dat veranderd in 2018 allemaal onder de nieuwe wet. Marleen is daar erg blij mee, en zegt in het interview dat ze vind dat niemand voor haar kan beslissen wie ze is en hoe ze zich voelt. "Ik weet wie ik ben, niemand moet mij vertellen wie ik ben, ik heb geen dokter nodig om mij te vertellen dat ik een vrouw ben, dat weet ik zelf." In de video komen verder ook kort aan het woord de woordvoerder van de Belgische holebifederatie en Tom van Grieken van Vlaams Belang die vierkant tegen de nieuwe wet is en dat fijntjes uit de doeken doet.


LEES OOK
NIEUWE BELGISCHE TRANSGENDER WET KLAAR EN WELDRA GOED GEKEURD


Bron: YouTube CCTV en cctv.com

Dit bericht is gepost op 24 December, 2016 en 3185 keer gelezen.Reageer op dit bericht: