Families slachtoffers schietpartij Orlando klagen sociale media aan.Enkele sociale media worden door families van slachtoffers van de schietpartij in de homo club Pulse, in Orlando aangeklaagd voor het helpen radicaliseren van de dader, die sympathie├źn had voor islamitische Staat en vanuit die sympathie een slachtpartij aanrichten in de homoclub waarbij 49 mensen om het leven kwamen.

Facebook, Twitter en Google (YouTube) worden door drie families van de Orlando slachtoffers aangeklaagd wegens het helpen radicaliseren van de ISIS schutter in de homoclub Pulse op 12 juni van dit jaar. Een rechtszaak werd maandag ingediend in het federale hof van Michigan door de families van Tevin Crosby, Javier Jorge-Reye en Juan Ramon Guerrero. Keith Altman, advocaat van de drie families stelt dat verdedigers en sympathisanten met dank aan sociale media er voor zorgen dat islamitische Staat explosief is gegroeid. Zonder sociale media zou dat niet gebeurd zijn. Want wanneer sociale media zouden ingrijpen, kunnen berichten van I.S niet massaal worden gedeeld en verspreid zoals nu op extreem grote schaal, wereldwijd, gebeurd.

Het zou bovendien voorkomen dat mensen en jongeren zich aangetrokken voelen, zich geïnspireerd voelen, of zich aansluiten bij de extremistische organisatie. De advocaat eist dat Facebook, Google (YouTube) Twitter en anderen extremistische en terroristische pagina's en berichten verwijderen en blokkeren. De rechtszaak maakt alle kans om te verliezen, omdat er in de VS een federale wet is die uitgevers beschermt tegen aansprakelijkheid voor de uitspraken van anderen. Toch hoopt men dat de drie grote sociale media giganten zelf initiatief nemen om meer te doen in de strijd tegen extremisme.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 December, 2016 en 2263 keer gelezen.Reageer op dit bericht: