Speech voor Ban Ki-Moon vermeld geen holebi's & transgenders met dank aan Rusland.VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gaat binnen twee weken op pensioen, en daarom schreven leden van de Veiligheidsraad een speech voor zijn afscheids tribute. Daarin wilden ze hem ook bedanken voor zijn zeer grote inzet voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders wereldwijd.

Maar dat was niet naar de zin van Rusland die meteen eisten dat de speech werd aangepast. De Russen wilden niet dat er in de speech melding werd gemaakt van holebi's en transgenders. De raad ging akkoord. In eerste instantie zou de speech als volgt luiden: "Het is te danken aan u, mijnheer de secretaris-generaal, dat de vrouwen, jongeren en de holebi en transgender gemeenschap zijn gehoord en begeleid, en vandaag de dag hun stem luider en sterker klinkt in deze hoofdkwartieren en over de hele wereld."

Onder protest van Rusland werd de tekst aangepast, en de vermelding van holebi's en transgenders vervangen door "de meest kwetsbare en gemarginaliseerden". En dat is meer dan jammer, gezien het feit dat Ban Ki-moon een zeer groot voorstander was van de gelijke rechten van holebi's & transgenders wereldwijd. Tijdens zijn ambt verwezenlijkte hij teveel om op te noemen. Een van de vele verwezenlijkingen is het feit dat meer dan honderd landen binnen de VN mensenrechtenraad, aanbevelingen betreffende de bescherming van holebi's en transgenders aanvaarden, met als resultaat dat sommige landen homoseksualiteit uit de strafwet haalden of gelijke rechten wetten invoerden.
LEES OOK
ONDANKS PROTEST KEURDE DE VN TOCH DE HOLEBI & TRANS EXPERT GOED
BAN KI MOON KWAM OPNIEUW OP VOOR HOLEBI'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 December, 2016 en 2145 keer gelezen.Reageer op dit bericht: