Uniek: National Geographic magazine zet 8-jarig trans meisje op de cover.Op de cover van het januari nummer van het toonaangevend magazine National Geographic staat de inmiddels 9-jarige Amerikaanse Avery Jackson, een heel bijzonder meisje dat ooit geboren werd in het lichaam van een jongentje. Al sinds 2015 kon je meermaals over Avery lezen bij holebi info (links naar nieuws onderaan).

Op de leeftijd van 9 jaar zegt Avery: 'Het beste aan een meisje zijn is, ik hoef eindelijk niet meer te doen alsof ik een jongen ben." Avery was al een tijdje op weg erg bekend te worden, door haar open praten over transgender zijn en door haar inzet voor het transgender huis van de organisatie Planting Peace. En weldra wordt ze ook wereldberoemd, want het feit dat ze op de cover staat van National Geographic is zeer uniek, want het is voor het eerst dat het magazine een transgender op de cover zet en dan ook nog een nog net geen tiener.

Avery was nog niet zo lang geleden ook de inspiratie van het Transgender huis (geschilderd in de kleuren van de transgender vlag), dat vlak naast het Equality House (geschilderd in de kleuren van de holebi vlag) van de organisatie Planting Peace is gebouwd. Beide huizen staan trouwens recht tegenover het huis van een van de grootste Amerikaanse homofobe organisaties de Westboro Baptisten Kerk clan, bekend van hun betogingen op begrafenissen. Avery zamelde geld in voor het Transgender huis. Naast het feit dat National Geographic Avery op de cover zet en een artikel aan haar wijd, gaat op 6 februari ook nog de twee uur durende documentaire Gender Revolution in premiere
LEES OOK
MAAK KENNIS MET AVERY EEN BIJZONDER MEISJE + VIDEO (Nieuws uit 2015)
TRANS MEISJE 8 JAAR - ZOEKT GELD VOOR TRANSGENDER HUIS + VIDEO (2016)
8 JARIG TRANS MEISJE AVERY SUPER BLIJ MET TRANS HUIS NAAST HOLEBI HUIS (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 December, 2016 en 2414 keer gelezen.