Politie mannen op (hoge) vrouwen schoenen in Afrikaans land + video.


Wanneer mannen of zelfs homo's vrouwen schoenen en of een handtas dragen in Oeganda, worden ze in elkaar geslagen. Maar toch droegen recent tal van mannen, sterker nog, politie mannen, in het openbaar vrouwen schoenen.

Het was een uitzonderlijk gezicht, tal van politie mannen droegen vrouwen schoenen, sommige op hoge hielen, anderen op gewoon duidelijk zichtbaar vrouwelijke schoenen. Sommigen hadden ook een opvallende dames handtas bij. In een soort van gender fluid parade vroegen de politie mannen aandacht voor gender gerelateerd geweld. De mini optocht genaamd: 'Walk A Mile In Her Shoes', was onderdeel van een 16 dagen durende campagne die oproept geweld tegen vrouwen te stoppen.

Politie officier Francis Ogweng gaf toe dat het best moeilijk is om op hoge dames schoenen te lopen. "Maar het lukte me wel, en toen ik me even in de spiegel bekeek, vond ik het best wel sexy." Maar het door de politie mannen op vrouwen schoenen lopen had een belangrijke boodschap. Eerder bleek uit onderzoek dat ruim 70% van de vrouwen in Oeganda regelmatig slachtoffer is van huishoudelijk geweld door hun mannelijke partner.

Jammer genoeg is de actie niet bedoeld als support voor transgenders. Oeganda blijft een van de meest holebi- en transfobe Afrikaanse landen. Homoseksualiteit is voor zowel mannen als vrouwen strafbaar waarbij men een levenslange celstraf riskeert. De overheid steunt geweld tegen holebi's en transgenders en zet er zelfs toe aan. Eerder dit jaar werd er nog een meisje van 8 jaar opgepakt en beschuldigd van lesbianisme. En tijdens elke Gay Pride worden deelnemers in elkaar geslagen en gearresteerd. Bekijk hieronder de video van de politie mannen op dames schoenen:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 December, 2016 en 2018 keer gelezen.Reageer op dit bericht: