Buitenlandse homo & lesbische echtgenoten gelijk geschakeld aan hetero's. (Israel)De buitenlandse echtgenoten van Israëli's die huwden in landen waar het homohuwelijk legaal is, kunnen weldra het Israëlische staatsburgerschap krijgen, met dezelfde snelheid, als heteroseksuele koppels. Dit nieuws werd aangekondigd door de procureur-generaal van Israël.

Tot nu moeten homo en lesbische echtgenoten verplicht zeven jaar wachten waarbij ze meestal nadien enkel een verblijfsvergunning krijgen en geen staatsburgerschap. Heteroseksuele echtgenoten moeten geen zeven jaar wachten. Chef juridisch adviseur van de overheid, Avichai Mandelblit, gaf zopas de opdracht aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken om homo en lesbische echtgenoten dezelfde rechten te geven als heteroseksuele echtgenoten.

Hoewel Israël geen homohuwelijk heeft worden homo en lesbische huwelijken die worden afgesloten in landen met een homohuwelijk sinds 2006 wel erkend. Sinds 2010 is het voor homo en lesbische koppels mogelijk een legaal partnerschap aan te gaan. Het gezamenlijk adopteren van een kind door homo en lesbische koppels is in Israël mogelijk sinds 2008, sinds die tijd mogen lesbiennes gebruik maken van IVF en homo koppels mogen gebruik maken van commercieel draagmoederschap waarbij er wel een bewijs van een biologische relatie vereist is voor de biologische ouder.

LEES OOK
ISRAEL MAAKT MEEOUDERSCHAP HOMO & LESBIENNES AUTOMATISCH MOGEIJK (2015)
ISRAEL STELT HOMO & LESBI KOPPELS MET KINDEREN GELIJK IN HET LEGER (2015)
21-JARIGE WON MISS TRANSGENDER ISRAEL + 2 VIDEO'S (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 December, 2016 en 2439 keer gelezen.