Lesbische tiener meisjes vrij gesproken.
Goed nieuws vanuit Marokko. Het lesbische koppeltje dat eerder zoals je bij holebi info kon lezen werd gearresteerd is zopas door een rechter onschuldig verklaard.

Sanaa en Hajar, 16 en 17, werden betrapt door een neef van een van de meisjes, toen ze elkaar kuste op het dak van een huis in Marrakesh. Na aangifte van een van de moeders van de meisjes werden ze op 27 oktober gearresteerd. Ze riskeerden tussen de zes maand en drie jaar cel onder de wet die homoseksualiteit criminaliseert in Marokko. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de meisjes claimen dat ze onder dwang bekentenissen moesten afleggen. Zelf zeggen ze enkel een vriendschapsrelatie te hebben. De rechter oordeelde dat de meisjes onschuldig zijn en dat ze nu maar verantwoording moeten afleggen aan hun ouders. Een van de twee meisjes is dakloos.

Het is vrij uitzonderlijk dat er personen die worden beschuldigd van homoseksualiteit worden vrijgesproken in Marokko. Eerder dit jaar werd er een homo koppel betrapt vervolgens in elkaar geslagen, en daarna veroordeeld tot een celstraf van drie jaar waarbij de daders vrijuit gingen. Ook nog dit jaar werd er een homo koppel dat betrapt werd toen ze elkaar kusten in de auto veroordeeld tot een celstraf van eveneens drie jaar. Veroordeelde homo's moeten ook een hoge geldboete betalen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 December, 2016 en 2421 keer gelezen.