Nederlandse Televisiekok op 75-jarige leeftijd overleden.Deze ochtend is de Nederlandse Televisiekok: Joop Braakhekke, 75, in aanwezigheid van zijn partner Wim Nijkamp overleden. Braakhekke vond zelf dat hij geen echte kok was. Ik ben een restaurateur met kookneigingen, geen kok, zei hij zelf. In zijn door BN'ers gefrequenteerde restaurant Le Garage, stond dan ook niet het eten, maar de gast centraal.

Aan het overlijden van Braakhekke gaat een ware lijdensweg vooraf. In 2014 kreeg hij last van hartproblemen die toen nog konden worden opgelost met verschillende bypasses. Maar een jaar later werd hij getroffen door alvleesklierkanker, waartegen hij het gevecht wilde aangaan. Hij onderging bijna alle mogelijke behandeling die er vandaag de dag bestaan, hij onderging daarbij zelfs in Duitsland een dure behandeling om de uitzaaiingen in longen en lever te verslaan.

Maar na een tijdje was hij op, een vervolgtherapie kon hij niet meer aan waarna hij voor een laatste keer naar huis ging om daar vredig te kunnen sterven, wat deze ochtend rond 10:45 uur gebeurde. Eind oktober tekende hij samen met Wim Nijkamp, met wie hij meer dan veertig jaar samen was, een samenlevingsovereenkomst in het VU Medisch Centrum in Amsterdam waar hij toen nog was opgenomen.

Braakhekke had in de jaren 90 het kookprogramma Kookgek en schreef een serie boeken onder de titel Kookschrift van een kookgek. Later was hij te zien als talentscout in het programma Top Kok. Daarnaast had hij zijn eigen restaurant Le Garage in Amsterdam. Le Garage in Oud-Zuid was een verzamelplaats van BN'ers en welgestelde Nederlanders die zich wilden laten zien. Net als zijn gasten was hij geregeld te vinden in societyprogramma's en in de columns van roddelbladen. Het societyrestaurant werd verkocht in 2012, maar hij bleef wel betrokken.
LEES OOK
DEAD OR ALIVE ZANGER OP 57-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN
1 VAN DE MEEST BELANGRIJKSTE AMERIKAANSE HEDENDAAGSE THEATER AUTEURS OVERLEDEN
47-JARIGE AMERIKAANSE ACTRICE OVERLEDEN
WERELD TOP ARTIEST DAVID BOWIE OVERLEDEN

Bron: telegraaf.nl en rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 09 December, 2016 en 2420 keer gelezen.Reageer op dit bericht: