Holebi's ondervertegenwoordigd in reclame advertenties.Uit Brits onderzoek blijkt dat homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, nog steeds erg ondervertegenwoordigd zijn in reclame.

De vertegenwoordiging van holebi's en transgenders in Britse reclame laat zeer te wensen over. Ook alleenstaande ouders en mensen met een handicap zijn erg ondervertegenwoordigd in de vele reclames op Tv, in magazines en elders. En dat is jammer, want ondanks het feit dat men stelt dan 1,7% van de Britten zichzelf identificeren als homo, lesbisch, biseksueel of transgender, toont men amper 0,06% in reclames. Gelijkaardig, alleenstaande ouders: 1 op 4 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk is alleenstaande ouder, slechts 0,29% wordt in reclames getoond.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven bang zijn om diversiteit te tonen in hun reclame campagnes. Dat dit zeer ontrecht is blijkt uit het feit dat ruim 65% van de Britten zegt zich eerder aangesproken te voelen door een reclame die diversiteit toont. En 67% verwacht zelfs dat een adverteerder de diversiteit van de maatschappij toont. Verder is 79% van mening dat lesbische vrouwen als groep zeer ondervertegenwoordigd zijn in reclames. 49% vind dat van homo's en 56% van biseksuelen. De Britse supermarktketen Sainsbury's gaf recent het goede voorbeeld door als eerste grote Britse supermarktketen een lesbisch koppel te tonen in zijn kerstreclame video. En in maart kwam toonde de Britse verzekeringsgroep Emerald Life homo koppels in zijn reclame. (Zie links hieronder)

LEES OOK
GROTE BRITSE SUPERMARKT KETEN TOONT LESBISCH KOPPEL IN KERST RECLAME VIDEO
BRITSE VERZEKERINGSGROEP RICHT ZICH OOK OP HOLEBI KOPPELS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 December, 2016 en 2233 keer gelezen.