22-jarige lesbienne ontvoerd en dood geschoten.In Zuid-Afrika werd op 3 december een 22-jarige lesbische vrouw uit haar woning ontvoerd en daarna dood geschoten. Het gaat daarbij om een homofobe misdaad.

Het slachtoffer de 22-jarige Noluvo Swelindawo, werd door haar vriendin en partner Nqabisa Mkatali als vermist op gegeven toen die thuis kwam en zag dat er een raam was ingeslagen en de deur open stond. De feiten speelden zich af in kuststadje in het oosten van Kaapstad. De vriendin van de vermoorde jonge vrouw zocht samen met de politie urenlang naar haar vriendin en vreesde meteen het ergste. Buren vertelde de politie dat ze dachten dat de jonge vrouw werd ontvoerd door een bende.

Die zelfde avond werd het levenloze lichaam van Swelindawo met verschillende kogel wonden gevonden aan een voetgangersbrug. Uit de verklaringen van haar vriendin en enkele vrienden blijkt dat de jonge vrouw mogelijk een avond voor haar verdwijning en dood al op haar moordenaar botste. Ze kwam na een avondje stappen thuis met een blauw oog. Het enige wat ze wilde vertellen was dat het een jonge man was die haar had geslagen. Zowel de politie als de plaatselijke holebi organisaties zijn op zoek naar de moordenaar(s). Eerder werden in Zuid-Afrika vrouwen regelmatig slachtoffer van verkrachtingen, gepleegd door mannen die meenden dat de vrouwen in kwestie dan wel hetero zouden worden, maar de laatste tijden worden veel slachtoffers nadien vermoord. Of de jonge vrouw ook verkracht werd voor ze werd vermoord is niet bekend.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 December, 2016 en 2161 keer gelezen.