1 van 2 enige openlijke prof voetballers ter wereld wil meer voetballers uit de kast.De eerste openlijke homo prof voetballer van Europa, en tevens een van de slechts twee openlijke prof voetballers ter wereld (naast de Amerikaan Robbie Rogers), roept op voor een meer openlijke discussie over seksuele geaardheid in het Britse voetbal, met vooral als doel: meer prof voetballers uit de kast.

Anton Hysén, 25, geboren in Liverpool, speelt momenteel bij Zweden waar hij ook woont. In 2011 was hij de tweede prof voetballer wereldwijd die uit de homo kast kwam. Eerder was er nog de Britse Justin Fashanu die in 1990 uit de kast kwam maar in 1998 zelfmoord pleegde na homofobe pesterijen en valse beschuldigingen van seksueel misbruik. Hysén is sinds zijn coming out bezig om er proberen voor te zorgen dat andere Britse spelers ook uit de kast komen. Jammer genoeg nog steeds zonder succes.

Volgens Hysén heeft dat te maken met het feit dat de voetbalwereld nog steeds homofobisch is. Maar de prof voetballer voegt er wel aan toe dat deze homofobie eerder van fans komt dan van andere prof voetballers. Naar eigen zeggen kreeg Hysén geen enkele negatieve reactie van andere voetballers. Sterker nog, kort na zijn coming out kreeg hij enkele telefoontjes van enkele Britse prof voetballers die bekenden dat ze ook homo zijn. Maar tot op heden durven ze nog steeds niet uit de kast te komen. Nochtans doen Britse voetbalclubs er alles aan om homofobie te bannen, maar het blijft ondanks de vele veranderingen, nog een vrij groot taboe om als prof voetballer uit de kast te komen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 December, 2016 en 2259 keer gelezen.