Politie pakt man op die aanslag wilde plegen op holebis en heteros.
Een 34-jarige man (foto) uit Miami Beach is gearresteerd nadat hij dreigde met een aanslag, die groter en erger zou zijn dan die van 12 juni op de homobar Pulse in Orlando, Florida. Het is de vierde keer, wereldwijd, dat een man dreigt met een aanslag tegen holebi's, eerder gebeurde dat in Frankrijk, Spanje en de VS (links naar nieuws artikels onderaan).

Joseph Jorczak wilde een aanslag plegen op de holebi & transgender vriendelijke Miami Beach Community Church. De man had eerder al tal van dreigementen gestuurd waarna de priester van het kerkje een straatverbod aanvroeg en kreeg tegen Jorczak. Nadat die het verbod negeerde werd hij afgelopen woensdag opgepakt.

Tussen 17 en 29 november stuurde Jorczak tal van bedreigingen aan het adres van het kerkje dat al vele jaren openlijk holebi's en transgenders verwelkomt. Jorczak noemde in zijn berichten homo's geestesgestoord en ziek, en liet weten dat hij geen andere keuze had dan dit 'ongedierte' en al zijn supporters te doden. Hij dreigde daarbij met een aanslag die erger zou zijn dan die van 12 juni in Orlando. Na zijn arrestatie vond de politie tal van wapens in de woning van Jorczak, waaronder een AR-15 die vaak gebruikt wordt bij massa schietpartijen. Ook ontdekte men dat hij eerder op sociale media zijn support voor toekomstig president Trump had uitgesproken en daarbij verwees naar extreem rechtse, anti holebi en racistische organisaties die hij verheerlijkte. Jorczak wordt beschuldigd van stalking, cyber stalking en het overtreden van een straatverbod.

LEES OOK
FRANKRIJK ZET 2 MANNEN UIT HET LAND NA DREIGEN MET AANSLAG TEGEN HOLEBI'S
OOK IN DE VS MAN OPGEPAKT DIE AANSLAG WILDE PLEGEN OP HOLEBI'S
SPAANSE POLITIE PAKT MAN OP DIE AANSLAG WILDE PLEGEN OP HOMO'S
AMERIKAANS MARINIER DREIGT MET AANSLAG OP HOMO CLUB

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 December, 2016 en 1920 keer gelezen.Reageer op dit bericht: