Opschudding in Nederland: homo's met geweld bedreigen mag als je moslim bent.
In Nederland is er opschudding ontstaan door uitspraken van MiND (Meldpunt Internet Discriminatie). In de uitspraken liet men verstaan dat je mag dreigen met geweld tegen homo's, op voorwaarde dat je Islamitische geloof je dat zegt. Met andere woorden, er gebeuren gekke dingen in Nederland. MiND tolereert snoeiharde discriminatie wanneer het vanuit een geloofsachtergrond gebeurt.

Wat gebeurde er? Een anonieme internet gebruiker deed bij MiND melding van homohaat. Het Nederlandse landelijke meldpunt wuifde zijn klacht weg, en stelde dat de uitingen moesten worden gezien in de context van de geloofsovertuiging te noemen de Islam, wat juridisch gezien in Nederland in veel gevallen het beledigende karakter weg neemt. Sommige moslims menen uit de Koran te begrijpen dat homo's gedood moeten worden, daar moet je mee leren leven, aldus MiND.

In de Nederlandse Tweede Kamer werd meteen met afschuw gereageerd op de standpunten van MiND, die dus van mening was dat negatieve uitingen over homo's door moslims in de context van het geloof moeten worden gezien. Onafhankelijke Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes noemden de reactie fout en onaanvaardbaar. Ondertussen liet MiND in een verklaring weten dat er, na nieuw onderzoek, sprake was van een onjuiste beoordeling van enkele uitingen. Er is in enkele uitingen sprake van een opruiend karakter en het oproepen tot geweld. In deze gevallen is de context niet van belang. Een dag later gaf MiND in het radio 1-programma Nieuws & Co de volgende reactie: "Wij hebben een beoordelingsfout gemaakt", aldus directeur Titus Visser. MiND biedt excuses aan richting de melder en alle anderen die zich "gekwetst" voelen. Er is alsnog een melding van discriminatie gemaakt bij Bladna.nl en een verwijderingsverzoek voor de haatreacties ingediend. Vraag: is dit enkel gebeurd omdat er opschudding ontstond?

Bronnen: Hartvannederland.nl - Dagelijkse Standaard.nl - PowNed.nl

Dit bericht is gepost op 02 December, 2016 en 2479 keer gelezen.Reageer op dit bericht: