Na hetero's doen nu ook homo's vaker aan chemsex.Een relatiebreuk is een frequente oorzaak van het toegenomen gebruik van chemsex onder homo's, dat blijkt uit een nieuw Frans onderzoek. Chemsex is al langer bekend in de wereld van heteroseksuelen, maar ook binnen de homo scéne, in zowel Europa als daarbuiten, komt Chemsex steeds vaker voor.

Maar wat is dat eigenlijk Chemsex? Het is het gebruik van drugs tijdens seks, waarbij men soms dagenlang doorsekst onder invloed van drugs als xtc, speed, cocaine, crystal meth enz.. Vaak gaat het zelfs om een combinatie van al deze middelen.

Uit het Franse onderzoek blijkt niet alleen dat naast hetero's ook steeds meer homo's aan chemsex doen, maar ook dat de reden waarom vooral jonge mannen (20 - 30 jaar) aan chemsex doen, een diepe behoefte is naar het zoeken van liefde en een emotionele verbinding met andere mannen. Maar net het aan chemsex doen zorgt er voor dat deze mannen hun geliefden, als ze die al vinden, snel, verliezen, en dit verlies zorgt er dan weer voor dat men zich steeds vaker, nog meer gaan verliezen in seks en drugs en dus chemsex. De onderzoekers waarschuwen voor de gevaren.

Meer over chemsex
Al in 2015 bleek dat chemsex ook in opkomst was in de Europese homo scéne. Er werden toen enkele interviews afgenomen van gebruikers. Een van hen zei toen: "Seks op meth is compleet lichamelijk. Het gaat over mijn grenzen verleggen, zien hoe ver ik kan gaan. Ik vind het leuk om urenlang meerdere partners achter elkaar te hebben en seksmarathons van 20 uur ruige seks", aldus een homo uit Londen.

Ondertussen weet men dat chemsex erg gevaarlijk kan zijn voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Door het veelvuldig gebruik van drugs ontstaan psychische en lichamelijke problemen, daarnaast lopen gebruikers vaker hiv en soa's op omdat ze onveilige seks hebben of omdat ze naalden delen wanneer ze drugs injecteren.

Op datingapps geven mensen al, zowel hetero als homo, vaak aan dat ze chemfriendly zijn, waarbij ze soms stellen dat ze to the poinT willen komen, waarbij de T staat voor Tina, de bijnaam van crystal meth. Vorig jaar bleek al dat het gebruik van deze drug in Nederland enorm is toegenomen. Ondanks het feit dat het nog steeds om een kleine groep van mensen gaat die aan chemsex doen, zijn veel onderzoekers bezorgd om de gezondheid van de deelnemers en luiden ze sinds vorig jaar de noodklok. Want er is nog amper onderzoek gedaan naar chemsex, en men weet niet precies hoeveel mannen, maar ook vrouwen, aan chemsex doen, hoeveel mensen er verslaafd aan zijn, en wat dit allemaal betekend voor hen zelf en de omgeving.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 November, 2016 en 2536 keer gelezen.Reageer op dit bericht: