Burgemeester uit Centraal Europees stadje voert anti holebi wet in.Ondanks het feit dat Hongarije enkele gelijke rechten wetten heeft voor holebi's en enkele voor transgenders, heeft een Hongaarse burgemeester het gedaan gekregen dat er een anti holebi wet werd aangenomen in zijn stadje. Bovendien werd er ook nog een anti moslim wet aangenomen.

Burgemeester Laszlo Toroczkai, van het Zuid-Hongaarse grens dorpje Asotthalom, kreeg het gedaan dat de politici van zijn dorp een plaatselijke wet goedkeurde. Daarbij is het verboden om openlijk op te komen voor het homohuwelijk. Daarnaast verbiedt de wet ook de bouw van moskee├źn, het dragen van een hijab, niqaab, boerkini en boerka. Volgens de burgemeester is het laatste vooral bedoeld als verdediging van de gedwongen komst van migranten beslist vanuit Brussel om de Hongaarse cultuur een tradities te beschermen, en ter bescherming van de extreme liberale visies vanuit het Westen. Toroczkai is van de Jobbik partij die eerder werd beschuldigd van racisme, homofobie en antisemitisme.

Vanwege het feit dat Hongarije sinds 2003 wetten heeft die holebi's beschermen tegen discriminatie, inclusief tegen de verspreiding van haatboodschappen, bestaat de kans dat de aangenomen wet ongrondwettelijk is. Maar zo lang er geen protest komt tegen de wet blijft deze van kracht. Verder hebben holebi's in Hongarije weinig andere gelijke rechten. Koppels worden erkend maar er zijn geen legale partnerschappen en er is ook geen homohuwelijk. Alleenstaande homo's en lesbiennes mogen kinderen adopteren, als koppel is dat verboden. Lesbiennes mogen gebruik maken van IVF en transgenders mogen legaal hun gender laten aanpassen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 November, 2016 en 2082 keer gelezen.