Het einde van de Nederlandse zanger Gordon.Eind vorig jaar maakte de Nederlandse zanger Gordon bekend dat hij na een kwart eeuw stopt met muziek maken. Maar natuurlijk was er eerst nog zijn laatste album: 'Compleet, volmaakt, het einde', dat afgelopen vrijdag uitkwam, en RTL 4 bracht zondag het eerste deel van de docu 25 jaar Gordon.

Hoewel Gordon zijn laatste album heeft uitgebracht, sluit hij niet uit dat hij ooit nog iets met muziek zal gaan doen. "Het is niet zo dat ik helemaal stop. Maar platen maken, optredens doen, nee dankje. Maar iets doen met het Metropole Orkest, dat zou nog wel eens kunnen. Daarom zegt Goor nooit 'nooit'. "Maar ik loop inmiddels ook tegen de 50 aan. Het is alsof ik stop op het hoogtepunt. Als het laatste album daadwerkelijk een succes wordt, is het echt een hoogtepunt." De Nederlandse commerciële zender RTL 4 bracht zondagavond het eerste deel van de documentaire 25 jaar Gordon, ruim 882.000 mensen bekeken het programma.

In de documentaire: '25 Jaar Gordon: Groots En Meeslepend', kijkt men terug op het leven van Gordon. Dat verliep niet altijd over rozen. Een hard moment was er toen zijn eigen moeder niet kon aanvaarden dat haar zoon voor de herenliefde is. De moeder van Goor overleed in 2010, in de docu bezoekt hij haar graf en haalde hij herinneringen op. En die zijn weinig positief. Gordons moeder heeft nooit echt geaccepteerd dat hij homoseksueel is. De periode dat ik uit de kast kwam, zei ze de meest vreselijke dingen. Waarvan je denkt: hoe kun je zoiets zeggen over je eigen kind? Had ik maar een kussen op je gezicht gedrukt. Dat is toch vreselijk? Ook dingen als 'Ga maar naar de dokter, met een aspirientje gaat het wel over'. Tot op de dag voor haar overlijden heeft ze nooit de homoseksuele geaardheid van haar zoon aanvaard. Maar de band tussen Gordon en zijn moeder was uiteindelijk toch goed. Hij heeft haar vergeven, zegt hij. Ze heeft al mijn vriendjes altijd met open armen ontvangen. Nou ja, allemaal de leukste.

In de documentaire kwam ook aanbod dat de zanger vorig jaar in september tijdens zijn vakantie in Mykonos van achteren aangereden werd door een auto toen hij te voet op weg was naar zijn hotel Hij belandde in het ziekenhuis met botbreuken en een hersenschudding. Pas later bleek dat hij er toch iets heeft aan overgehouden, een gehoorbeschadiging. "Ik hoor mijn eigen stem in mijn hoofd.' Hij grapt er gelijk achteraan: 'Ik weet dus nu wat iedereen rond mij hoort. Nee, maar dat is wel heel vervelend en als je zingt is het echt kut.' Volgens Gorden lijkt het net of hij chronisch verkouden is. Hij pikte met zijn linkeroor alle klanken dof op. Het slotconcert van Gordons zangcarrière wordt ook door RTL 4 uitgezonden, op 4 december.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 November, 2016 en 2804 keer gelezen.Reageer op dit bericht: