Ellen DeGeneres krijgt Presidential Medal of FreedomDe Amerikaanse actrice, comédienne en presentatrice Ellen DeGeneres, 56, krijgt binnenkort de Presidential Medal of Freedom (presidentiële vrijheidsmedaille) uitgereikt door president Obama op het Witte Huis.

Ellen is een van de 21 Amerikanen die volgende maand op het Witte Huis een Presidential Medal of Freedom krijgt. De medaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de Verenigde Staten van Amerika. Ellen krijgt de onderscheiding onder andere voor haar openheid rond holebi's, transgenders en het bespreekbaar maken van onderwerpen die in de taboe sfeer liggen en meer.

De Presidential Medal of Freedom wordt uitgereikt door of namens de president van de Verenigde Staten. Hij is bestemd voor personen die een bijzonder significante bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of nationale belangen van de Verenigde Staten, wereldvrede, cultuur of andere betekenisvolle publieke of private ondernemingen. De toekenning geschiedt altijd op basis van keuze door de president zelf op eigen initiatief of op aanbeveling door anderen. De onderscheiding kan ook postuum toegekend worden, dit was eerder het geval voor onder andere John F Kennedy en Harvey Milk.

De anderen die de onderscheiding samen met Ellen DeGeneres krijgen zijn: Kareem Abdul-Jabar, Elouise Cobell, Robert De Niro, Richard Garwin, Bill and Melinda Gates, Frank Gehry, Margaret H. Hamilton, Tom Hanks, Grace Hopper, Michael Jordan, Maya Lin, Lorne Michaels, Newt Minow, Robert Redford, Diana Ross, Vin Scully, Bruce Springsteen, en Cicely Tyson.

LEES OOK
ELLEN DEGENERES SCHENKT GUL AAN HOMO PAPA'S VAN DRIELING
ELLEN DEGENERES ALS STRIPSTER MAGIC MICHELLE + VIDEO
ELLEN DEGENERES HAD OBAMA OP BEZOEK + DRIE VIDEO'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 November, 2016 en 2031 keer gelezen.Reageer op dit bericht: