Brusselse campagne tegen seksuele intimidatie en holebi- en transfobie.In Brussel is zopas een nieuwe campagne gestart tegen seksuele intimidatie en holebi- en transfobie. De campagne is een realisatie van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets van CD&V. Met de campagne Meld Geweld wil men ook daders confronteren met hun onaanvaardbaar gedrag. "Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn in de openbare ruimte", vindt Debaets. De campagne Meld Geweld moet daar mee voor zorgen door de problemen zeer zichtbaar aan te kaarten.

En dat doet men onder andere door een actie van affiches en scheldwoorden in de vorm van levensgrote Scrabble-blokjes. Daarmee wil men de Brusselaars confronteren met de effecten van seksisme en holebi-fobie. Daarbij wijst Meld Geweld daders niet enkel op hun ontoelaatbaar gedrag, maar roept het getuigen ook op om in te grijpen en samen met het slachtoffer naar de politie te stappen. "Elke Brusselaar die geweld tegen vrouwen en holebi's serieus neemt, kan zijn stem laten horen. Vaak als er een iemand iets zegt, volgen de anderen. Zo komen we tot een duurzame mentaliteitswijziging in Brussel en geven we seksistisch geweld en holebi-fobie niet langer vrij spel", aldus Debaets.

Die mentaliteitswijziging blijkt hoognodig, want eerder bleek uit onderzoek dat 30% van de vrouwen al eens slachtoffer werd van geweld, en 60% werd al eens geconfronteerd met seksuele intimidatie. Voor holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) en transgenders liggen de percentages nog hoger, want 90% was ooit al het slachtoffer van fysiek of verbaal geweld.

Via de campagne maakt men ook de website Meld Geweld bekend, daarbij kunnen Brusselaars dan over gaan tot actie, want de website geeft naast de mogelijkheid om geweld of intimidatie te melden, ook tips over wat je kan doen als je getuige bent. Verder moedigt de campagne slachtoffers en getuigen ook aan om bij de politie een klacht in te dienen en een getuigenis af te leggen.

Tot slot richt de campagne zich ook speciaal tot mannen. De campagne benadrukt ook de belangrijke taak die op de schouders van mannen rust. 'Meld Geweld' roept hen op om het goede voorbeeld te geven, te reageren als er zich een incident voordoet en op die manier een bondgenoot te zijn in de strijd tegen seksuele intimidatie. En deze campagne staat niet alleen in haar oproep naar mannen om toe om seksuele intimidatie een halt toe te roepen. Zaterdag vertrekt aan het gemeentehuis in Schaarbeek een Mannenmars om het duidelijke signaal te geven dat elke vorm van geweld tegen vrouwen moet stoppen.

Tot begin december zullen affiches van Meld Geweld te zien zijn op bussen van de MIVB. Daarnaast worden er ook folders verspreid. Vrijdagavond maken levensgrote scheldwoorden als 'slet' en 'pédé' het Sint-Goriksplein onveilig en op zaterdagnamiddag is de Nieuwstraat aan de beurt. Bezoek zeker ook eens de website: Meld Geweld Brussel ===> KLIK HIER

Extra info links
- Holebi Trans fobie & holebi & trans discriminiatie melden voor heel Belgie => Klik hier
- Op zoek naar een holebi & trans vriendelijke therapeut, advocaat, notaris => Klik hier
- Alles wat je wil weten over holebi & transgender in Belgie ==> Klik hier

Bron: http://www.bruzz.be - extra info door holebi info

Dit bericht is gepost op 17 November, 2016 en 2242 keer gelezen.Reageer op dit bericht: