Primeur: eerste homokoppeltje in Studio 100-serie is een feitEerder kon je al lezen over K3 die een liedje maakte met daarin een prinsesje dat ook verliefd kan worden op een prinsesje. Daarna was er ook nog het lied van Els De Schepper: 'Kom uit de Kast'. En dan is het nu tijd voor het allereerste homo koppeltje in een Studio 100 Ketnet-jeugdserie.

In de populaire Ketnet-jeugdserie Ghost Rockers, dat sinds 2014 loopt, en gaat over een groepje tieners dat magische instrumenten ontdekt in de kelder van hun school, komt er nu op een gewone manier ook een homo koppeltje aanbod. Daarmee schrijft de Studio 100 Ketnet-jeugdserie meteen geschiedenis, en niet alleen dat, er zal ook een kusscène te zien zijn tussen de twee jongens.

De rollen van het homo koppeltje wordt gespeeld door acteurs Wout Verstappen en Michiel De Meyer, die de rollen van koppel Alex en Jules in de serie spelen. Beide acteurs hopen dat hun scénes helpen om homoseksualiteit meer aanvaardbaar te maken. Verstappen en De Meyer zijn bovendien ook blij dat hun personages niet als een speciaal koppel worden opgevoerd en dat men er bewust heeft voor gekozen om ze niet neer te zetten als stereotype homo's, maar als twee gewone jongens zoals er zo velen zijn, ook onder homo's in het echte leven.

Marketingstrategen vermoeden dat niet enkel een progressieve houding aan de basis ligt van het plotse omarmen van homoseksualiteit door Studio 100. "Je merkt dat het bedrijf zich om economische motieven aan wijzigende maatschappelijke tendensen aanpast", zegt Tim Smits, docent marketingcommunicatie aan de KU Leuven. "Om ervoor te zorgen dat het ook die nieuwe doelgroepen bereikt, of om de voeling met bestaande doelgroepen niet te verliezen. En ze kiezen dan een voor hen interessant nieuw doelpubliek, terwijl het ook voor verhaallijnen kon gaan over zakelijk minder interessante segmenten zoals asielzoekers of allochtonen."
LEES OOK
NEGATIEVE REACTIES OP LIEDJE OVER HOLEBI'S VAN K3
ELS DE SCHEPPER ZINGT LIED KOM UIT DE KAST + VIDEO
UNIEK K3 DOORBREEKT TABOE EN ZINGT OVER HOLEBI'S

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 17 November, 2016 en 2838 keer gelezen.Reageer op dit bericht: