Leuven krijgt misschien een homo papa van drie als burgemeester + video.De drie kandidaten voor het burgemeesterschap in Leuven, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zijn bekend. En misschien krijgt Leuven wel voor het eerst een openlijke homo burgemeester. De drie kandidaat burgemeesters zijn: Lorin Parys voor N-VA, Mohamed Ridouanivoor sp.a en Carl Devlies voor CD&V. Alle drie hopen ze de opvolger te worden van huidig burgemeester Louis Tobback die er in 2018 mee stopt.

N-VA schuift dus Lorin Parys naar voren als kandidaat-burgemeester van Leuven bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Indien Parys de nieuwe Leuvense burgemeester wordt krijgt de stad meteen ook voor het eerst een openlijke homo burgemeester. Parys is samen met zijn echtgenoot Bart pleegvader van drie kinderen: twee pleegkinderen en 1 adoptiekind. In 2015 kon je bij holebi info een pleidooi van Parys lezen waarin hij homo en lesbische koppels oproept om eerder te kiezen voor pleegzorg en/of adoptie.

Op zijn website zegt Parys over zijn gezin: Vandaag hebben we, vind ik zelf, een prachtig gezin, met verschillende lagen. Dat maakt het allemaal zo speciaal en uniek. Het is een gezin met twee papa's, een gezin met pleeg- en adoptiekinderen, een gezin met een kleurtje. Niet zo alledaags dus. (lacht) Ons gezin is een mix, maar tot hiertoe mixt dat perfect. Wie het hele verhaal rond het ouderschap van Lorin Parys wil lezen => Klik hier En hieronder kan je de campagne video bekijken rond de kandidatuur van Parys voor het Leuvense burgemeesterschap, in de video is ook zijn gezin te zien.


LEES OOK
VLAAMS PARLEMENTSLID: 'HOMO'S & LESBIENNES OVERWEEG PLEEGZORG' (2015)

Bron: holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 November, 2016 en 2944 keer gelezen.Reageer op dit bericht: