Nieuwe uitspraak over homohuwelijk door president Trump.De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump staat, wanneer hij uitspraken doet, al bekend als een wind draaier, de ene keer zegt hij dit of dat, om er later op terug te komen. Maar dit keer hopen veel Amerikanen toch dat hij bij zijn nieuwe standpunt blijft, namelijk dat hij geen probleem heeft met het homohuwelijk.

Trump gaat daarmee vierkant in tegen het standpunt van de Republikeinse partij. In een eerste televisie interview na de verkiezingsuitslag, met CBS 60 Minutes, sprak Trump heel andere taal over het homohuwelijk dan tijdens zijn campagne. Toen beloofde hij nog om rechters aan te stellen in het Hoogste Hof met als doel de klok terug te draaien. Maar toen men tijdens het televisie debat vroeg naar het homohuwelijk zei Trump: " Het is de wet, het is geregeld in het Hooggerechtshof, en ik ga daarmee akkoord."

Trump gaat hiermee niet alleen in tegen het standpunt van de Republikeinse partij, maar ook tegen het standpunt van zijn eigen Vice president Mike Pence, die vierkant tegen het homohuwelijk is, en bovendien ook een wet wil die discriminatie op basis van religieuze overtuiging tegenover holebi's en transgenders wettelijk wil zien. Pence zei al meermaals dat homoseksualiteit een keuze is. Het is ook, en vooral vanwege deze standpunten, en die van de Republikeinse Partij, dat men hoopt dat Trump dit keer wel bij zijn standpunt blijft.
LEES OOK
MEER HAAT BOODSCHAPPEN TEGEN HOLEBI'S TRANS E.A DOOR TRUMP FANS OP SOCIALE MEDIA
TWEE GEVALLEN VAN HOMO HAAT DOOR PRESIDENT TRUMP FANS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 November, 2016 en 3459 keer gelezen.Reageer op dit bericht: