Trump wordt volgende Amerikaanse president, slecht nieuws voor holebi's & transgenders.


De strijdt is gestreden: wat weinigen hadden verwacht is een feit: Donald Trump volgt Barack Obama op als president van de Verenigde Staten. Trump behaalde de vereiste 270 kiesmannen om de verkiezing te winnen. Volgens CNN heeft Hilary Clinton ondertussen haar verlies al erkend. Ze belde met Donald Trump hierover en heeft hem naar verluidt gefeliciteerd.

Het feit dat Trump president van de Verenigde Staten wordt veroorzaakt wereldwijd een ware shock golf, maar zorgt eveneens ook voor veel vreugde bij de vele Trump fans en kiezers. Ondertussen reageerden de financiƫle markten al zeer negatief op de uitslag met serieuze verliezen. En dat heeft allemaal te maken met het feit dat niemand echt weet wat Trump van plan is. Nog voor het bekend was dat Trump de volgende president wordt duwde de nervositeit op de aandelenmarkt, omtrent zijn overwinning de beleggers naar veiligere havens. En dat is in de eerste plaats nog altijd het goud.

Onder de mensen die nu absoluut niet blij zijn met de overwinning van Trump zit een meerderheid aan Amerikaanse holebi's en transgenders. Dat heeft niet enkel te maken met het feit dat Trump eerder anti holebi & transgender is, maar vooral ook met het feit dat de Republikeinen nu opnieuw de meerderheid hebben in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, en die zijn overwegend (doch niet allemaal) anti gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders. Er is een klein lichtpuntje, Trump zal niet alles kunnen doen wat hij wenst. Want eerder lieten tijdens de verkiezingsstrijd, tal van Republikeinse politici Trump vallen. Dat betekend dat ze hem vanuit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden regelmatig in toom zullen houden. Maar voor holebi's & transgenders blijft het feit dat de Republikeinen nu erg veel macht hebben redelijk nefast.

Trump is alvast omringd door een grote groep van holebi- en transfobe Republikeinse politici, met op kop Mike Pence en Ben Carson, die zeer zeker hun invloed zullen laten gelden. Eerder beloofde Trump zijn kiezers dat hij het homohuwelijk wil afschaffen. Jammer genoeg maakt hij daarbij zeer veel kans om dit ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Want de lijst van 20 rechters en politici die Trump mag aanstellen voor het Supreme Court of Justice (het hoogste Amerikaanse Hof), bestaat uit allemaal mensen die anti homohuwelijk zijn. Bij een nieuwe rechtszaak is de kans dus ontzettend groot dat Amerikaanse homo's en lesbiennes in de toekomst niet meer kunnen trouwen. Anderzijds zijn de wonderen natuurlijk de wereld nog niet uit en kan Trump nog altijd draaien met de wind en het homohuwelijk laten bestaan.

Verder is Trump ook een zeer groot voorstander van de First Amendment Defense Act, die discriminatie op basis van religieuze overtuiging tegen holebi's en transgenders wettelijk toestaat. Volgens Trump moeten religieuzen ten allen tijden beschermd blijven. Achter deze stelling staan 9 van de 10 Republikeinse politici. Dat was eerder al te merken toen begin dit jaar vijf staten onder Republikeins bewind anti holebi en transgender wetten invoerden. Gelukkig sneuvelden nadien enkele van deze wetten met dank aan de grote protesten van bedrijven en burgers, er is dus nog hoop... En zoals gezegd, in principe kan het alle kanten uit met Trump, wat er meteen voor zorgt dat de VS momenteel, en mogelijk ook nog een lange tijd in een complete chaos terecht komt zolang Trump niet duidelijk maakt wat zijn plannen zijn.
EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN
TRUMP'S RUNNING MATE MIKE PENCE - WE ZULLEN HOLEBI & TRANS GELIJKE RECHTEN TERUG DRAAIEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 November, 2016 en 4055 keer gelezen.Reageer op dit bericht: