Homo pinguin koppeltje viert tien jaar samen zijn.Twee pinguïns vieren hun tiende verjaardag als homo koppeltje (foto). Beide wonen in de Bremerhaven Zoo in Duitsland, en behoren tot de familie van de Humboldt pinguïns.

Zee en Dotty vormden al enkele jaren, ondanks het feit dat ze van hetzelfde geslacht zijn, een koppeltje, en zoals de meeste mensen vermoedelijk weten zijn pinguïns monogaam. Maar toen er na elk jaar samen een nest bouwen nog steeds geen eieren of kuikentjes waren gekomen besloot men een dna onderzoek te doen naar het geslacht van de pinguïns. In 2015, bleek dat zowel Dotty als Zee twee mannetjes zijn, en omdat de pinguïns tot een bedreigde soort behoren probeerden ze eerst om de jongens toch aan een meisje te koppelen, maar ondanks de keuze uit zes nieuwe vrouwtjes pinguïns, bleven de jongens elkaar trouw.

Ondertussen heeft de Zoo nog twee andere homo pinguïn koppeltjes. Zee en Dotty zijn dit jaar tien jaar een koppeltje. In 2009 mochten de jongens voor het eerst samen een verstoten ei uitbroeden. Omdat dit zeer goed ging en de jongens het kuikentje even goed verzorgde en groot brachten als de andere koppels, krijgen de twee af en toe een ei om samen uit te broeden, het gaat daarbij meestal om een verstoten ei, soms om een ei van een koppel met te weinig of geen ervaring. Zee en Dotty zijn niet de enige twee homo pinguïns. Homoseksualiteit komt vaak voor bij pinguïns, maar evenzeer bij meer dan 1.500 andere diersoorten.
LEES OOK/
HOMO PINGUIN KOPPELTJE MAG IN HOMO PINGUIN PARADIJS GAAN WONEN
BEWEZEN: HOLEBI PINGUIN KOPPELS ZIJN BETERE OUDERS (2014)
2de LESBISCH PINGUIN KOPPELTJE ONTDEKT (2014)
HOMO PINGUINS TROTS PAPA'S VAN WEES KUIKENTJE (2012)
HOMO PINGUIN KOPPELTJE MAG KUIKEN OPVOEDEN (2011)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 November, 2016 en 2842 keer gelezen.