Tongeren: assisenzaak tegen 20-jarige die homo vermoorde start in maart 2017.Op 10 maart begint in Tongeren de assisenzaak tegen moordenaar Abdullah Essah, 20, die in 2013 een 50-jarige minderbegaafde homoseksuele man uit Dilsem-Stokkem vermoorde.

De feiten speelden zich af op 22 oktober 2013. Daarbij kwam de 50-jarige Erik Janssen om het leven. Uit onderzoek blijkt dat Abdullah en Eric elkaar op straat waren tegen gekomen, en na een praatje spraken ze af om samen naar een voetbalwedstrijd te kijken. Volgens Abdullah viel hij toen in slaap op de zetel waarna hij plots wakker schrok omdat Janssen toenadering zou hebben gezocht tot de jongeman, waarna diens stoppen doorsloegen. Andere bronnen stellen dat de twee seks hadden maar dat Abdullah daarna besefte wat hij had gedaan en Janssen aanviel. Abdullah stak met een zakmes meerdere keren in de borststreek van Janssen waarna hij overleed.

Het levenloze lichaam van Janssen werd pas twee dagen later ontdekt, nadat diens werkgever een buurvrouw vroeg om eens bij hem langst te gaan omdat Janssen al twee dagen niet op het werk was verschenen en dit niet van zijn gewoonte was. De buurvrouw verwittigde de hulpdiensten omdat ze niet naar binnen durfde te gaan, zij vonden het lichaam in de woonkamer. In het huis werden ook verschillende bloedsporen aangetroffen. Na DNA onderzoek kon Abdullah in maart 2014 worden gearresteerd. Abdullah was geen onbekende van de politie want hij was al meermaals gearresteerd voor verschillende diefstallen. Vorige maand verwees de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling Abdullah door naar het Tongerse Hof van assisen, het proces volgt op 10 maart 2017. Abdullah riskeert een zware straf. Of homofobie als verzwarende omstandigheid zal worden gepleit is niet bekend.

Bron: hbvl.be

Dit bericht is gepost op 05 November, 2016 en 3275 keer gelezen.Reageer op dit bericht: