Iemand een homofoob noemen is laster en een belediging in Frankrijk.
Volgens het Hof van Beroep in Parijs is een homofoob een homofoob noemen laster en een belediging. De uitspraak kwam er na een klacht van de organisatie Manif Pour Tous, die strijdt tegen het homohuwelijk en alle andere gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Frankrijk.

Iemand een homofoob noemen is laster en een belediging. Dat kreeg Laure Pora, voormalig president van de Franse tak van het Aids AIDS Coalition to Unleash Power (ACT UP), te horen van het Franse Hof van Beroep in Parijs. Pora was aangeklaagd door de organisatie Manif Pour Tous. Ze moet 800 euro betalen aan de holebi- en transfobe organisatie en eveneens opdraaien voor de juridische kosten die neerkomen op 1.500 euro.

In 2013 protesteerde Pora met ACT UP tegen de pro-life Jerome Lejeune Foundation, die voorziet in onderzoek, zorg en belangenbehartiging voor mensen met een genetische verstandelijke beperking. Het protest kwam er omdat de organisatie La Manif Pour Tous steunt en de oprichter Ludovine La Rochere in dienst heeft als werknemer. Als onderdeel van het protest gooide men condooms gevuld met nep bloed tegen een muur op posters met het logo van La Manif Pour Tous en een poster met het gezicht van La Rochere. Op sommige van de posters stond ook het woord homofoob. Daarop diende La Manif Pour Tous een rechtszaak in. In eerste instantie oordeelde een rechter dat hij geen bevoegdheid had om te oordelen over de zaak waarop de homofobe organisatie naar het Hof van Beroep trok, die zopas oordeelde dat iemand een homofoob noemen laster en een belediging is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 November, 2016 en 1883 keer gelezen.Reageer op dit bericht: