Lesbische tieners riskeren celstraf van zes jaar.Twee lesbische meisjes van 16 en 17 jaar oud riskeren een celstraf tot 6 jaar, nadat een neef van het 16-jarige meisje hen had betrapt toen ze elkaar kusten. De neef filmde de feiten en toonde het aan de moeder van het meisje.

De feiten speelden zich af in een huis Daoudiate, Marrakesh, Marokko. Toen de moeder van het meisje van 16 de beelden zag stapte ze meteen naar de politie. Naar eigen zeggen kon ze niet aanvaarden dat haar dochter 'criminele' feiten pleegde met een dakloos meisje. Kort daarna arresteerde de Marokkaanse politie de twee minderjarige meisjes. Beide zitten sinds eind oktober in de cel in afwachting van hun proces.

In Marokko is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. Men riskeert een celstraf van tussen de drie maand en zes jaar en een geldboete van 110 Euro. Er worden regelmatig holebi's opgepakt in het land en beschuldigt van de 'misdaad' homoseksualiteit. De gearresteerde holebi's krijgen meestal geen eerlijk proces omdat bijna geen enkele Marokkaanse advocaat homo's of lesbiennes wil verdedigen.
LEES OOK
STEEDS MEER LANDEN MAKEN OOK LESBISCH ZIJN STRAFBAAR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 November, 2016 en 2454 keer gelezen.