Airbnb beschermt vanaf nu ook specifiek holebi's en transgenders.Airbnb, de online marktplaats voor verhuur en boeking van privé-accommodaties, waarbij gebruikers een kamer kunnen verhuren aan onbekenden, verplicht vanaf nu alle gebruikers een anti discriminatie clausule te ondertekenen in strijd tegen holebi- en transfobie.

De verplichte ondertekening van de anti discriminatie clausule komt er na een hoop klachten over gebruikers die holebi's discrimineerden of mensen weigerden op basis van hun huidskleur. Airbnb had eerder al een anti discriminatie clausule maar voegt daar nu specifiek seksuele geaardheid en gender identiteit aan toe en maakt het bovendien onmogelijk voor mensen om nog langer te discrimineren.

De nieuwe clausule gaat in vanaf vandaag 1 november en omvat een verbod op het discrimineren op basis van: handicap, leeftijd, afkomst, ras, religie, gender identiteit en seksuele geaardheid. Mensen die weigeren de clausule te ondertekenen zullen worden geweigerd als gebruiker van de Airbnb diensten, waarbij men geen accommodaties meer kan aanbieden maar ook geen boekingen meer kan doen. Geweigerde gebruikers kunnen dan enkel nog als gast op de Airbnb website surfen. De website van Airbnb omvat meer dan 2.000.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 November, 2016 en 2127 keer gelezen.Reageer op dit bericht: