Top 100 meest invloedrijke leidinggevende holebi's & transgenders wereldwijd.Maak kennis met de meest invloedrijke leidinggevende holebi's & transgenders ter wereld. Elk jaar brengt OUTstanding in in Business, een Britse non-profit netwerkgroep samen met de Financial Times een top 100 lijst uit van de meest invloedrijke leidinggevende homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders ter wereld. De lijst werd voor het eerst uitgebracht in 2013 en geeft erkenning aan holebi en transgender leiders die een grote impact hebben op het stimuleren van een holebi & transgender vriendelijke werkvloer, zowel binnen hun eigen organisatie als in het bredere bedrijfsleven.
The most powerful LGBT executives in the world - Hieronder de top 15 uit de top 100 van 2016
(de volledige lijst zie link onder aan de top 15 lijst)


1: Gigi Chao, vice chairman of Cheuk Nang Holdings
Voor het eerst een lesbische vrouw op 1. Chao kijkt ook aan tegen een erfenis van ruim 1,4 miljard euro. In 2012 kwam ze in het nieuws nadat haar vader ruim 50 miljoen euro uitloofde om zijn dochter te laten trouwen met een man. Maar Chao trouwde in Frankrijk met een vrouw. Ondertussen is ze al tien jaar gehuwd met haar vriendin en is ze een prominente holebi & transgender activiste. De relatie met haar vader is hersteld en samen werken ze bij het investeringsbedrijf Cheuk Nang Holdings.

2: Inga Beale, CEO of Lloyd's of London
In 2014 werd Beale de eerste vrouwelijke CEO in de 327-jarige geschiedenis van dit verzekeringsbedrijf. Ze is openlijk biseksueel en speelde een doorslaggevende rol bij de lancering van Pride@Lloyd's, een interne holebi & transgender groep.

3: Alan Joyce, CEO of Qantas
Hij is sinds 2008 de CEO van Qantas, dat onder zijn leiding een van de eerste bedrijven was dat het Australische homohuwelijk steunde.

4: Martine Rothblatt, co-CEO of the United Therapeutics Corp.
Rothblatt is een van de twee CEO's bij dit biotechbedrijf ter waarde van 3 miljard dollar. Ze is openlijk transgender en praat vaak over haar transitie om bewustwording te vergroten. Ze schreef ook het boek Apartheid of Sex: A Manifesto on the Freedom of Gender.

5: Stacey Friedman, General Counsel at JP Morgan Chase
Stacey Friedman trad in 2015 toe tot de adviesraad van JPMorgan's. In september vocht zij met succes een verbod op adoptie door homoseksuele ouders aan in de Amerikaanse staat Arkansas.

6: David Furnish, CEO of Rocket Entertainment Group
Furnish verkreeg een hoop macht toen hij de partner van de legendarische muziek ster Elton John werd. Hij gebruikte zijn invloed en positie bij Rocket Entertainment Group om de rechten van holebi's & transgenders op verschillende manieren te verbeteren. Zo lobbyde hij lang voor gelijke huwelijksrechten. Furnish en John waren een van de eerste homoseksuele paren die in het Verenigd Koninkrijk een legaal partnerschap aangingen.

7: Jonathan Mildenhall, chief marketing officer at Airbnb
Mildenhall kwam in 2014 naar Airbnb, na eerder bij Coca-Cola gewerkt te hebben. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van holebi en transgender evenementen binnen het bedrijf, en was ook nauw betrokken bij Airbnb's Pride-campagne van 2016.

8. Liz Bingham, most senior LGBT partner in the UK and Ireland firm EY
Bingham is de meest hooggeplaatste holebi & transgender partner bij het accountancyfirma EY. Ze is een invloedrijke voorvechter van holebi & transgender rechten binnen en buiten de werkvloer. Ze kreeg eerder de de Orde van het Britse Rijk voor haar bijdrage aan de gelijkheid voor holebi's en transgenders op de werkvloer.

9: Mary Portas, retail consultant and TV host
Retailconsultant and televisiepersoonlijkheid Mary Portas werd door David Cameron aangewezen de staat van de Britse winkelstraten te onderzoeken. Ze zei vorig jaar tegenover het tijdschrift Good Housekeeping: Ik ben een lesbische vrouw en ik heb zekere verantwoordelijkheid naar mensen die het gevoel hebben dat zij niet vertegenwoordigd worden.

10: Louis Vega, chief of staff, office of the chairman and CEO and VP of Olympic and sports solutions at The Dow Chemical Co.
Vega is een van de meest hooggeplaatste medewerkers bij de Dow Group. Hij is ook voorvechter van gelijke rechten op de werkvloer en vertegenwoordigt het Gays, Lesbians & Allies at Dow-personeelsnetwerk.

11: Peter Arvai, CEO of Prezi
Peter Arvai is mede-oprichter van het softwarebedrijf Prezi, dat in 2008 werd gestart. Daarvoor verhuisde hij vanuit Hongarije naar San Francisco en richtte hij WeAreOpen op, een organisatie voor holebi en transgender techondernemers .

12. Christopher Bailey, chief creative and chief executive officer of Burberry
Bailey is verantwoordelijk voor meer dan 11.000 medewerkers bij het iconische Britse modemerk Burgberry. Hij won meerdere modeonderscheidingen, waaronder de Menswear Designer of the Year prijs bij de British Fashion Awards, en is ook een uitgesproken voorvechter voor holebi & transgender rechten en gelijkheid.

13: Alex Schultz, VP of growth at Facebook
Schultz staat aan het hoofd van groeianalyse en internationalisatie bij Facebook en is ook betrokken bij de holebi & transgender initiatieven van het bedrijf, zoals het toevoegen van tientallen genderidentiteiten waar gebruikers uit kunnen kiezen. Hij begon in 2007 bij Facebook.

14: Vivienne Ming, entrepreneur and neuroscientist
Dataspecialist, neurowetenschapper en techondernemer Vivienne Ming is een holebi en transgender activist. Als transgender vrouw adviseert Ming andere transgender ondernemers en voert zij ook campagne om de bewustwording rondom LHBT'ers in het bedrijfsleven te verbeteren.

15: Paul Wood, chief risk and compliance officer at Bloomberg
Wood is niet alleen een van de meest hooggeplaatste medewerkers bij Bloomberg, hij begeleidt ook het holebi & transgender personeel en heeft op meerdere evenementen, panels en conferenties gesproken over hoe het is om als holebi of transgender in het bedrijfsleven te werken. Hij ontving in 1995 de Orde van het Britse Rijk.

VOLLEDIGE lijst => KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2016 en 2740 keer gelezen.