Op Sociale media deelt men video's waarin transgenders worden aangevallen als entertainment + video.Uit een rapport van de mensenrechtenorganisatie Capturing Hate blijkt dat video's die geweld tegen transgenders tonen op sociale media worden gedeeld als entertainment. De mensenrechtenorganisatie registreerde ruim 329 video's gepost op sociale media inclusief Facebook, Twitter, Vine en YouTube.

Bijna alle video's hebben als thema het aanvallen van transgenders op publieke plaatsen. De video's worden vooral gedeeld als amusement. De mensenrechtenorganisatie analyseerde 200.000 reacties op de video's. 95% van de reacties op de video's zijn beledigend en transfobisch. Het rapport toont aan dat transfobie veel erger is dan men dacht.

Het rapport merkt ook op dat de transgenders die in de video's te zien zijn, voor een tweede keer slachtoffer worden van haat op basis van hun gender identiteit. En dat bovendien transgenders die nog geen slachtoffer werden van transfobie angstig worden en last krijgen van depressies, terwijl jammer genoeg het aantal zelfmoord pogingen en zelfdodingen al erg hoog ligt onder transgenders. En alsof dat nog niet allemaal erg genoeg is, blijkt 2016 alvast ook de geschiedenis in te gaan als zijnde het jaar van de meeste vermoorde transgenders in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Capturing Hate maakte een video rond het rapport die je hieronder kan bekijken:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2016 en 2089 keer gelezen.Reageer op dit bericht: