Dead or Alive zanger op 57-jarige leeftijd overleden.Pete Burns, de Britse zanger van de band Dead or Alive, is zondag op 57-jarige overleden aan een hartaanval. Zijn band: Dead or Alive, werd bekend dankzij het nummer You Spin Me Round (1985). Het overlijden van de zanger werd door zijn management via Twitter bekend gemaakt. Hij stierf ten gevolge van een hartaanval.

Familie en vrienden van de zanger zijn ontzettend verdrietig over het verlies van hun speciale ster. "Hij was een echte visionair, een prachtige en getalenteerde ziel en hij zal gemist worden door eenieder die hem lief had en alles wat hij was waardeerde.'' De dood van Burns komt slechts enkele dagen voor Dead or Alive een nieuw album uit zou brengen. Op 28 oktober moet het compilatie-album Sophisticated Boom Box MMXVI in de schappen liggen.

Burns was eerst gehuwd met Lynne Corlett maar in 2006 ging het koppel uit elkaar. Enkele jaren later trouwde hij met zijn vriend Michael Simpson. Burns was vooral ook bekend om zijn androgyne uiterlijk en daarbij ging hij regelmatig onder het mes om fysieke perfectie te bereiken, zijn eerste operatie was in de jaren 80, daarna volgde nog vier operaties aan zijn neus, implantaten voor zijn jukbeenderen en veel werk aan zijn lippen. In 2011 liet Burns weten dat hij regelmatig botox-behandelingen kreeg. De operaties bleven volgen wat uiteindelijk resulteerde in een bizar uiterlijk.

In 1985 werd Bruns met zijn band Dead or Alive wereldwijd bekend toen het nummer You Spin Me Round uitkwam. Daarnaast deed de zanger mee aan het programma Celebrity Big Brother 2006, waarbij hij de vijfde plaats wist te bemachtigen. In de muzikale wereld wordt met ontzet gereageerd op het overlijden van Burns. "Vol tranen over de dood van Pete Burns, Hij was een van onze grote echte excentrieke mensen en een groot deel van mijn leven. Wauw. Moeilijk om te geloven, schreef zanger Boy George.
LEES OOK
1 VAN DE MEEST BELANGRIJKSTE AMERIKAANSE HEDENDAAGSE THEATER AUTEURS OVERLEDEN
47-JARIGE AMERIKAANSE ACTRICE OVERLEDEN
WERELD TOP ARTIEST DAVID BOWIE OVERLEDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 October, 2016 en 2169 keer gelezen.Reageer op dit bericht: