Nederlandse lesbi Facebook Cindy blijkt man die tal van slachtoffers maakt in Nederland & Belgie.In Nederland is er sinds enkele maanden opschudding rond een vals profiel op Facebook van een zogenaamde lesbische vrouw. Ondertussen is duidelijk geworden dat de zogenaamde Cindy Klaasen, 47, uit Hilversum en lid van de Facebookgroep: Lesbische vrouwen 25+, eigenlijk een man is uit het Nederlandse Limburg die zowel in Nederland als België slachtoffers maakte.

Welke lesbische vrouw loopt er in de valkuil van een bedrieger die zich op Facebook als iemand anders voordoet? Een bakvis, onzekere mensen, of mensen die niet zo slim zijn misschien?. Slachtoffer Diana (niet haar echte naam) uit het Nederlandse Cuijk voldoet totaal niet aan dat beeld. Ze is 47, heeft een goede baan in de zorg, is assertief, heeft relaties achter de rug, weet wat van het leven. Toch raakte ze nog geen jaar geleden verstrikt in het geraffineerd geweven web van 'Cindy Klaassen', die ze ontmoette in een besloten Facebookgroep voor lesbische vrouwen.

Ondertussen blijkt dat 'Cindy' meer slachtoffers heeft gemaakt. In eerste instantie melden zich eerst enkel drie andere vrouwen uit Nederland en België. Maar later komt men er achter dat er zeker nog 25 slachtoffers zijn en ondertussen vermoed men dat het aantal makkelijk kan oplopen van 50 tot 100, lesbische, biseksuele maar ook enkele heteroseksuele vrouwen uit Nederland en België. Slachtoffer Diana stapte eerst naar de politie maar ving daar bot. Nadien eiste ze via de rechtbank dat Facebook de gegevens zou vrijgeven van 'Cindy', wat werd toegestaan. Facebook deelde de gegevens en zo kwam men er achter dat 'Cindy' een man is. De slachtoffers werden door 'Cindy' bedreigd na het sturen van naakt foto's of filmpjes.

HOE ALLES IN ZIJN WERK GING

Het is november 2015 als Diana (niet haar echte naam, want ze wil haar carrière behouden) een berichtje op Facebook krijgt van ene Cindy Klaassen. Net als Diana is Cindy lid van een besloten Facebookgroep voor lesbische vrouwen . Diana heeft onder een foto van zoenende vrouwen 'lekker' geschreven en daarop slaat 'Cindy' toe.

'Je denkt er hetzelfde over als ik'', schrijft Cindy in een privébericht aan Diana. Er ontstaat een chatgesprek en Cindy en Diana raken bevriend. "Ik heb wel meer vriendinnen via het internet leren kennen", zegt Diana. Niks mis mee." Cindy vertelt dat ze 27 is en als regisseuse bij Endemol werkt. Ze woont in Hilversum, maar is opgegroeid in Landgraaf. De twee praten over politiek, becommentariëren het televisieprogramma Wie is de Mol?, Maar ook persoonlijke beslommeringen worden besproken. Soms vroeg ze me om raad. Ze was als een vriendin", aldus Diana.

Op een bepaald moment vraagt Cindy aan Diana om lid te worden van de Facebookgroep Lesbische vrouwen 25+. "De foto's en onderwerpen waren gedurfder dan in de groep waarvan ik al lid was, maar ik dacht dat dat bij de leeftijdsgroep hoorde," aldus Diana. Een maand na hun eerste contact stuurt Cindy een foto van zichzelf in een bikini naar Diana. Ze maakt een handkus naar de camera. Ik vond het wel lef om zo'n foto op te sturen, maar opnieuw dacht ik dat het hoorde bij de vrouwen van die leeftijd."

Tussen het chatten over alledaagse zaken door, worden de vragen, foto's en filmpjes die Cindy stuurt explicieter. Op de beelden ziet Diana nooit een gezicht. "Dat vond ik raar. Ik schreef: De volgende keer wil ik je hoofd erbij zien." Diana stuurt Cindy ook intieme foto's en filmpjes. Naakt en met haar gezicht in beeld. Het liefst wil Diana een keer met Cindy bellen of afspreken, maar dat lukt niet. Cindy heeft het te druk en op de dag dat ze wel een afspraak hebben, overlijdt ineens een Belgische vriendin. Half maart maken ze weer een afspraak en zegt Cindy opnieuw af. Diana: "Toen was ik er klaar mee."

Daar was het misschien wel bij gebleven als Diana in diezelfde week geen bericht had gekregen van de tweede beheerder van de Facebookgroep Lesbische Vrouwen 25+. Ze vroeg me of een foto die iemand in de groep wilde delen te expliciet was. Ze vroeg dat aan mij, omdat ik net als zij vaak reageerde op foto's van Cindy. Ze vertelde me dat ze geen contact met Cindy kreeg. Toen zei ik: Er is iets. Diana vertelde wat er aan de hand is en andersom vertelt de beheerder haar ervaringen met Cindy. De twee vrouwen blijken precies hetzelfde door te maken. Diana: Alleen heeft zij geen foto's en filmpjes gedeeld.

In de week die volgt, vraagt Diana aan Cindy: Wie ben jij eigenlijk? Er kloppen dingen niet." Cindy antwoordt dat ze tijd nodig heeft. Diana wacht daar niet op en ontdekt dat de profielfoto van Cindy is gestolen van een jonge moeder uit Limburg, die van niets weet. Cindy wordt als beheerder uit de Facebookgroep gegooid en Diana post in de groep een bericht met de mededeling dat het account van Cindy nep is. En roept vrouwen die contact met Cindy hadden op zich te melden. Waarbij het ondertussen dus duidelijk is dat 'Cindy' meerdere slachtoffers maakte. Diana is ondertussen met de gegevens die ze via Facebook van 'Cindy' kreeg naar de politie gestapt, en hoopt dat de man gestopt kan worden en in de cel terecht komt. Wordt misschien nog vervolgd...


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 October, 2016 en 2283 keer gelezen.Reageer op dit bericht: