Belgisch leger telt elf openlijke transgenders.Voor het eerst bekend gemaakt: ons Belgische leger telt elf openlijke transgenders. Dat blijkt uit een enquête die Defensie minister Steven Vandeput, N-VA, bekend maakte naar aanleiding van zijn antwoord op een parlementaire vraag van MR-Kamerlid Denise Ducarme.

In de Verenigde Staten mogen transgenders pas vanaf dit jaar openlijk dienen in het leger. In enkele andere landen mag dat al veel langer, en blijkbaar is het ook geen enkel probleem in ons eigen landje. Minister Vandeput stelt dat Defensie al in 2013 een gedetailleerd document uitbracht over het thema van transseksualiteit. Daarin staan de rechten en plichten van transseksuele personeelsleden beschreven. Ook het transitieproces en de maatregelen die van toepassing zijn voor en na de geslachtsverandering worden in het document beschreven.'

Zo regelt het document tijdens het transitieproces een 'tijdelijke vrijstelling voor het dragen van de militaire tenue, de toegang tot de toiletten, de douches en de kleedkamers en een mogelijke vrijstelling voor fysieke proeven'. Ook de administratieve formaliteiten van de geslachtswijziging worden erin geregeld, net als een bescherming tegen overplaatsing en de terugbetaling van de medische kosten.

Enkele landen waar transgenders openlijk mogen dienen in het leger:
Australië, Argentinië, Bahamas, Denemarken, Brazilië, Canada, Colombia, Canarische Eilanden, El Salvador, Falklandeilanden, Filippijnen, Hawaii, Kaaimaneilanden, Peru, Puerto Ricco, Thailand, Venezuela en Zuid-Afrika.
LEES OOK
1ste VROUW VAN GEVAARLIJKSTE LEGER EENHEID IS TRANSGENDER (2016)

Bron: tijd.be - en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 October, 2016 en 2593 keer gelezen.Reageer op dit bericht: