Welk Europees land telt de meeste holebi's & transgenders? en meer resultaten.Duitsland telt volgens een onderzoek in 28 Europese landen de meeste holebi's & transgenders. Dit werd bekend gemaakt door het Berlijnse Dalia Research GmbH, dat een Europees onderzoek deed waarbij 10.000 mensen uit 28 Europese landen werden bevraagd.

Volgens het onderzoek, in termen van de holebi & transgender populatie telt Duitsland 7,4% mensen die zichzelf identificeren als homo lesbisch biseksueel of transgender. Wanneer gevraagd zichzelf te plaatsen op de Kinsey schaal tussen exclusief heteroseksueel en exclusief homo, lesbisch of biseksueel, zegt 10,9% van de Duitsers niet exclusief heteroseksueel te zijn. In geheel Europa identificeert 5,9% van de mensen zich als holebi of transgender, en 8,6% zegt niet exclusief heteroseksueel te zijn. Verder blijkt dat Hongarije het land is met de kleinste populatie holebi's en transgenders: 1,4%.

Nog uit het onderzoek blijkt dat algemeen vrouwen zichzelf eerder identificeren als holebi of transgender dan mannen, al is dat verschil wel erg klein, 1%. Maar het verschilt meer en enorm van land tot land. Terwijl hetzelfde percentage vrouwen en mannen uit het Verenigd Koninkrijk zichzelf identificeert als holebi of transgender, 6%, merkt men op dat slechts 2; 5% van de mannen uit Nederland zichzelf identificeert als holebi of transgender tegenover 10% van de Nederlandse vrouwen.

Tot slot blijkt door de groeiende aandacht voor seksuele geaardheid en gender identiteit, dat vooral de jongere generatie zich eerder identificeert als holebi of transgender. 16% van het Europese jongeren tussen de 14 en 29 omschrijft zichzelf als holebi of transgender, in vergelijk met 7,5% van de 30 tot 65 jarigen. Het grootste verschil tussen deze twee leeftijdsgroepen vind men terug in Spanje, met 14% van de 14 tot 29 jarigen en slechts 1,8% van de 50 tot 65 jarigen die zichzelf identificeren als holebi of transgender.
LEES OOK
EUROPESE JONGEREN ZIJN TOLERANTER TEGENOVER HOLEBI'S & TRANS DAN VROEGER
STUDIE IN 19 EUROPESE LANDEN - NOG VEEL HOLEBI & TRANS FOBIE OP SCHOLEN
50% VAN DE EUROPESE DOKTERS IS VAN MENING DAT HOLEBI ZIJN EEN ZIEKTE IS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 October, 2016 en 4066 keer gelezen.